В Японії створили “українське” кімоно

В Японії створили “українське” кімоно

Укрінформ
Японці підготували кімоно з українськими мотивами в рамках проекту культурної програми Олімпійських ігор 2020 р. у Токіо.

Про це повідомляється на офіційному сайті посольства України в Японії.

"23 грудня “українське” кімоно одягала дружина посла України Ігоря Харченка Марина. У ньому пані Марина разом з послом відвідала прийом в імператорському палаці з нагоди дня народження Імператора Японії", - йдеться у повідомленні.

На думку посла, знаковість цієї події полягає у двох речах: «По-перше, це – унікальне та єдине у світі кімоно; воно є витвором мистецтва, який відображає поєднання японської та української культур. Таке кімоно є справжнім символом українсько-японської дружби. По-друге, цьогорічний прийом є останньою нагодою привітати Імператора Акіхіто, який у наступному році планує передати справи своєму спадкоємцю», — сказав він.

Посольство уточняє, що “українське” кімоно підготовлено у рамках проекту Imagine OneWorld Kimono Project, який має на меті створення японських кімоно з національними мотивами різних країн світу у контексті підготовки культурної програми Олімпійських ігор 2020 р. у м.Токіо. Основними мотивами для українського кімоно, яке було створено в одному зі стародавніх культурних центрів Японії – місті Канадзава префектури Ісікава, були використані соняхи, писанки, лелеки, а також пам’ятник Володимиру Великому – Хрестителю Київської Русі. Виготовлено кімоно майстром техніки фарбування шовку з використанням рослинних мотивів «Кага-юдзен», яка має понад 500 років та є притаманною р-ну Кага (преф.Ісікава) – М.Ота, до майстерні якого 30 жовтня завітав Посол І.Харченко. Японський пояс для кімоно «обі» виготовлено у м.Кіото. Для виготовлення кімоно знадобилося приблизно вісім місяців, пояса – три.

Читайте також: В Японії понад 75 тисяч осіб прийшли привітати імператора з ювілеєм

За словами керівника проекту Й.Такакура, згода убратися в традиційний японський національний одяг спеціально для відвідання протокольного заходу в Імператорському палаці у день національного свята Японії є «найвищим із можливих виявів поваги до країни перебування» з боку подружжя українського представника і «свідченням дійсно дружнього ставлення до Японії з боку України».

Наступні Літні Олімпійські ігри відбудуться в Токіо з 24 липня по 9 серпня 2020 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-