Донецький активіст презентував книгу про Донбас

Донецький активіст презентував книгу про Донбас

Укрінформ
Донецький священник і активіст Сергій Косяк презентував книгу-щоденник "Донбас, якого ти не знав".

Презентація пройшла в Укрінформі.

"В книзі описані події з 25 лютого 2014 року по червень 2015 року - якраз події в Донецьку, як відбувалась евакуація, як люди покидали свої домівки. Три з половиною років я був очевидцем всіх подій, я не вилазив з передової - по всій лінії фронту, де я займався допомогою цивільному населенню", - розповів автор.

Як зазначив Косяк, він щоденно фіксував усі події, які відбувались в його місті, фіксував як захоплення адмінбудівель, так і повідомлення місцевих ЗМІ, які "зомбували людей і змушували ненавидіти".

Другу частину книги він планує присвятити своєму переїзду до Мар'їнки.

Сергій Косяк - пастор-волонтер Центру взаємодопомоги «Врятуємо Україну», керівник благодійного фонду «Рука допомоги». Разом із священиками різних конфесій наприкінці лютого 2014 року у центрі Донецька ініціював та щоденно проводив молитовний марафон "За мир, любов та цілісність України", допомагав постраждалим від рук окупантів (пораненим у лікарнях, сім'ям з малолітніми дітьми, людям похилого віку).

Читайте також: Завершили зйомки українсько-грузинського фільму "Антон"

У травні 2014-го опинився у полоні бойовиків ОРДО, які жорстоко катували його. Дивом врятувавшись від смерті, активіст не полишив боротьбу, займався евакуацією мешканців Горлівки, Авдіївки, Дебальцевого, місії у Пісках та Тоненькому, пізніше допомагав людям у прифронтовій Мар'їнці.

Діяльності Косюка присвячено нарис "Робимо добро разом" у книжці "Знедолені? Нездоланні!", яку видав Інститут демократії імені Пилипа Орлика про життя переселенців.

Також він став героєм сюжету документально-телевізійного циклу "Герої українського Донбасу", яку підготували АЦ "Фабрика думки "Донбас" та Творче об'єднання "ВиДиво". Учасник національного проекту “Хоробрі серця”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-