Павло Зібров і Даша Астаф’єва озвучили класиків української літератури

Павло Зібров і Даша Астаф’єва озвучили класиків української літератури

Укрінформ
У Києві презентували онлайн-бібліотеку аудіокниг “Слухай”. До неї увійшли записи творів українських письменників різних епох.

Як передає кореспондент Укрінформу, в арсеналі бібліотеки налічується понад сто записів прози і поезії таких авторів, як Іван Франко, Микола Хвильовий, Ольга Кобилянська, Панас Мирний, Леся Українка, Валер’ян Підмогильний, Максим Рильський і багатьох інших.

Організаторами проекту виступили спільнота “Типовий Київ” та Київський університет  імені Бориса Грінченка.“Я слухаю аудіокниги майже щодня протягом десяти років, і я здивований, що український бізнес не звертає уваги на цей сегмент. Сподіваюся, що це буде наш перший крок щоб змінити таку ситуацію і щоб люди слухали книги українською”, – розповів автор проекту “Слухай” Макс Фрай.

Читайте також: В Італії відкрили бібліотеку української літератури

До проекту долучилося багато знаменитостей, які начитали тексти для аудіоформату. Серед них – Богдан Бенюк, Валерий Харчишин, Даша Коломієць, Павло Зібров, Даша Астаф’єва, Євген Янович, Тімур Мірошниченко, Євген Галич, Поліна Ткач та інші. Крім того, письменники Марк Лівін та Катерина Бабкіна озвучили кілька власних творів самостійно.

Актор Євген Янович зізнався, що сам запропонував організаторам взяти участь у проекті, щойно дізнався про його запуск. “Такі проекти є важливими, тому що виконують соціальну місію. І головне слово тут не “слухай”, а саме “українською”, – переконаний Янович.

Читайте також: MustRead на Новий рік та Різдво: 20 святкових книжок

Доступ до онлайн-бібліотеки є безкоштовним. Для зручності розробники сайту створили пошуковик, завдяки якому можна знайти бажаний твір за автором, жанром і виконавцем аудіокниги.

Автори бібліотеки “Слухай” підкреслюють, що цей проект буде дуже корисним людям з особливими потребами, особливо для тих, хто має вади зору. У 2019 році книги онлайн-бібліотеки планують використовувати у шкільній програмі.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-