Жемчугов привіз в університет Драгоманова фільм

Жемчугов привіз в університет Драгоманова фільм "Бранці Кремля"

Укрінформ
У Національному педагогічному університеті ім. М.Драгоманова відбулася зустріч студентів з радником міністра інформполітики, Героєм України Володимиром Жемчуговим та презентація стрічки «Бранці Кремля», знятої на замовлення МІП.

Про це повідомляє кореспондент “Укрінформу”.

“Я хочу, щоб ви розуміли, хто ви є і в якій країні живете. Я хочу, щоб ви усвідомлювали, що ви — українці. Так трапилось, що у 2014 році на сторону Росії перейшли не лише окремі представники українських спецслужб та військових у Криму і на Донбасі. Також перейшла велика частина викладачів різних навчальних закладів. КДБ розумів: якщо ми втратимо нашу молодь, то втратимо і країну”, - зазначив Жемчугов.

Звертаючись до молоді, він наголосив, що війна йде не за Крим чи Донбас, а щоб приховати крадіжку у України церкви, історії, культури.

У свою чергу представник Мінінформполітики Олександр Кантур зазначив, що зустрічі з молоддю мають важливе значення для майбутнього країни.

Читайте також: Жемчугов: Обходьте політиків, які кажуть: нам потрібен мир. Нам потрібна перемога

“Молодь є досить вразливою, оскільки через свою юність, не до кінця сформований світогляд піддається інформаційному впливу. За п'ять років війни досить легко піддатись впливу російської пропагандистської машини, яка постійно удосконалює свою присутність в Україні. На жаль, зараз третина молоді не знає, як почалась війна на сході, як почалася окупація Криму і хто за цим стоїть”, - наголосив Кантур.

За його словами, через відсутність повної інформації у молоді виникає страх перед майбутнім і 36% її вважають найбільшим страхом для своєї професійної та особистісної самореалізації саме воєнні дії.

У форматі “відкритого мікрофону” студенти поспілкувались з Володимиром Жемчуговим.

Під час зустрічі було представлено ролик фільму «Бранці Кремля», а охочим подарували диски із повною версією стрічки, яку Жемчугов раніше вже презентував у різних навчальних закладах.

Документальний фільм «Бранці Кремля» знято телеканалом іномовлення UA|TV на замовлення Міністерства інформаційної політики України. Він присвячений вшануванню патріотизму та мужності політв'язнів Росії.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-