Супрун розповіла про користь і шкоду вершкового масла

Супрун розповіла про користь і шкоду вершкового масла

Укрінформ
Вершкове масло дуже корисний продукт для організму людини, однак, надмірне його споживання може зумовити розвиток серцево-судинних хвороб.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

“Надмірне споживання масла може зашкодити, позаяк містить багато холестерину. Слід пам’ятати, що у маслі справді багато насичених жирів: в 100 грамах масла насичених жирів в середньому половина — 50 грамів (для масла жирністю 81%), а це — подвійна денна норма для нашого організму. Що менша жирність масла, то менше жиру в ньому взагалі, а відповідно й насичених жирів. Водночас в такій же кількості масла понад 700 калорій, що також становить майже третину потреби в калоріях людини, що помірно рухається. Крім того, в маслі досить багато холестерину — в 100 грамах — 250 міліграмів”, - зазначила Супрун.

Читайте також: Супрун пояснила, як і за якої умови діти зможуть навчатися і в лікарні

Вона нагадала, що вживання надмірної кількості тваринних насичених жирів зумовлює розвиток серцево-судинних хвороб.

“Особливо це стосується людей старшого віку. Тому варто розумно обмежувати себе у споживанні тваринних жирів, і в тому ж числі, й масла, а також стежити за рівнем холестерину. За день нам радять споживати не більше, ніж 20-30 грамів насичених жирів. Американська асоціація серця рекомендує зменшити цю кількість аж до 13 грамів (при раціоні 2000 кал на добу)”, - наголосила Супрун.

Водночас вона підкреслила, що вершкове масло — це продукт необхідний для організму людини.

“Масло важливий та корисний продукт і не потрібно відмовляти собі в задоволенні з’їсти скибку свіжого хліба з маслом. У ньому багато поживних речовин, калорій, жирів, а також та вітамінів А, К, Е, покращує всмоктування жиророзчинних вітамінів А, Е, D, а ненасичені жирні кислоти, які є в маслі, добре впливають на стан судин”, - пише Супрун.

Вона також наголосила, що маргарин не є молочним продуктом.

“Маргарин — це гідрогенізовані рослинні олії в поєднанні з барвниками та ароматизаторами. Головна небезпека маргарину полягає у високому вмісті у ньому трансжирів — до 50%, які наш організм не в змозі перетравити”, - наголосила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-