Цнотливий секс і відвертий підтекст. Кіно дня

Цнотливий секс і відвертий підтекст. Кіно дня

Укрінформ
20 грудня у прокаті стартує українська романтична кінокомедія «Секс і нічого особистого»

Українські кінематографісти приготували до новорічних свят кілька смачних комедійних прем’єр, з яких декотрі пахнуть ванільними тістечками, на них – усією родиною, а деякі – з такою перчинкою, що навіть дорослі зашаріються. Зашаріються, але будуть усміхатися, бо таки ж, любов і романтика…

Вже самою назвою «Секс і нічого особистого», творці фільму ніби натякнули, мовляв, буде пікантно і відверто, про все розкажемо, але чи все покажемо?

За задумом продюсерів, попри те, що фільм є адаптацією канадської стрічки «Мої бентежні сексуальні пригоди» (2012), яка є справді відвертою, місцями брутальною і провокаційною, український рімейк мав стати легкою романтичною комедією. Тому для написання сценарію запросили творчу групу Сергія Притули і акторів «Вар'яти-шоу», які своїми жартами перетворили її саме на таку.

Для Притули – це ще й акторський дебют у великому кіно – він знявся у ролі Василя – друга головного героя, львівського художника, який мешкає у Празі, де, власне, і розгортається сюжет фільму, хоча, насправді, 70% фільму було знято у Львові, в тому числі, й деякі «празькі» закутки.

Згорьований Сергій (актор Роман Луцький) після невдалого освідчення коханій їде на Новорічні свята до найкращого друга – ловеласа і жіночого пестунчика, який обіцяє стати для нього гуру в питаннях сексу і зваблення дівчат. Але, щось пішло не так, і його вчителем стає дехто зовсім інший…

Роль цнотливо-звабливої стриптизерки Діани зіграла Анжеліка Ніколаєва, для якої це також – дебют у кіно. Її знайшли буквально за десять днів до початку зйомок, провівши перед цим понад 100 невдалих кастингів. За зізнанням співпродюсера фільму Юрія Мінзянова, вони вже були у відчаї й переживали, що доведеться переносити зйомки, бо ніяк не могли знайти головну героїню.

Сама ж молода акторка сприймає своє потрапляння на кастинг, як чарівну історію Попелюшки – одного дня вона просто отримала меседж у Фейсбуці з пропозицією цієї ролі.

«У мене маленька дитина, їй усього рік, я взагалі зовсім про інше думаю, аж раптом – така пропозиція! Я не відразу сприйняла її, хвилювалася, радилася з чоловіком, але потім мене переконали, що така нагода може стати гарним шансом у житті», – розповіла Ніколаєва. Вона пожартувала, що чоловік досі не читав сценарій і не бачив фільм, тому його реакція на відверті сцени поки що невідома.

І продюсери, й режисер фільму Ольга Ряшина кажуть, що дуже задоволені кастингом усіх акторів у фільмі та вважають, що з роллю головної героїні вони потрапили у яблучко, коли знайшли саме Анжеліку, адже пріоритетом було, щоб актриса уміла танцювати і рухатися біля пілону, а Ніколаєва – учасниця проекту “Танцюють всі”, яка потрапила до ТОП-10.

Попри те, що дівчина не мала до цього акторського досвіду, говорить, що зніматися їй було комфортно, а єдина сцена, де вона відчула незручність і «темний бік» своєї ролі, – це сцена біля жердини, яку знімали у справжньому стрип-клубі. «Сама атмосфера реального стриптиз-клубу, зацікавлені погляди реальних чоловіків, далися мені трохи нелегко», – згадала вона.

Актор Роман Луцький, що виконав головну роль, також згадує про знімальний період з великою приємністю, говорить: «Робота в мене не важка, а кайфова, хіба що – важкувато було лежати взимку в смітнику в одних трусах».

Крім перчику, я знайшла у цій комедії й родзинку – невеличкий епізод з Андрієм Данилком. Режисерка задумала цю роль саме під нього, а потім дала йому повну свободу для імпровізації, тому образ і все, що глядач побачить на екрані, навіть костюм, вигадав сам Данилко, а він уміє розсмішити по-справжньому, навіть одним своїм поглядом.

Після перегляду особисто у мене склалося неоднозначне враження, бо «Секс і нічого особистого» справді розраховано, як то кажуть, на любителя. Тож, якщо ви прихильник глибокої драми, інтелектуального гумору чи є палким шанувальником арт-хаузу, ви маєте розуміти, що цього разу для поживи вашої уяви вам запропонують не консоме з профітролями, а легенький салат із дині.  

Любов Базів. Київ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-