Археологи знайшли в Єгипті нерозграбовану гробницю жерця

Археологи знайшли в Єгипті нерозграбовану гробницю жерця

Укрінформ
Група археологів виявила поблизу Каїра поховання жерця епохи фараонів V династії Стародавнього Єгипту. Вік гробниці оцінюється в 4,4 тисячі років.

Стародавнє нерозрабоване поховання виявили археологи поблизу столиці Єгипту Каїра. Про знахідку повідомив у суботу, 15 грудня, міністр у справах пам'яток старовини Єгипту Халед аль-Анані, повідомляє DW.

Гробницю виявили в історичному районі Саккара, де розташований некрополь священних для стародавніх єгиптян тварин. Експерти оцінюють вік знайденої гробниці в 4,4 тисячі років, наголосив міністр. У ній похований жрець на ім'я Вах-Ті. Очільник відомства також зауважив, що знайдена могила "напрочуд добре збереглася".

Стіни гробниці прикрашені численними малюнками та статуями, на яких зображений похований тут священнослужитель і члени його родини. Поховання містить 24 великі статуї, висічені у 18 нішах у скелі, додав міністр.

Читайте також: Археологи в Єгипті знайшли скарбницю з муміями

Протягом останніх двох років археологічні розкопки на території Єгипту значно пожвавилися й уже принесли чимало унікальних знахідок. Завдяки таким заходам місцева влада сподівається відродити занепалу через загрозу терактів туристичну галузь, що вважається однією з головних галузей єгипетської економіки.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-