В оновленому арт-центрі М17 відкрили виставку українського авангарду

В оновленому арт-центрі М17 відкрили виставку українського авангарду

Укрінформ
У столиці напередодні офіційно презентували оновлений центр сучасного мистецтва М17.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, його перезавантаження сумістили з відкриттям масштабного проекту «Авангард: у пошуках четвертого виміру», над яким працювала команда Національного художнього музею України, Мистецького Арсеналу, Adamovskiy Foundation і ArtCult Foundation.

До експозиції виставки увійшли роботи відомих українських авангардистів, а також відеоінсталяція від компанії Front Pictures, яка оживила твори найвідоміших представників епохи модернізму.

Новою директоркою ЦСМ М17 стала Наталія Шпитковська – арт-консультант, співробітниця Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України та співзасновник ArtCult Foundation.

Читайте також: У Музеї історії Києва відкрилася виставка художника Анатолія Криволапа

У коментарі Укрінформу вона розповіла, що збирається спрямувати роботу центру на поєднання та віднайдення паралелей між творчістю знаних класиків та практикою сучасних українських митців. Крім того, в М17 будуть запрошувати зарубіжних художників та проводитимуть заходи для мистецтвознавців і кураторів.

Над новим дизайном М17 працювала студія Dmytro Aranchii Architects. Вона додала більше освітлення, розділила основну залу арт-центру на дві зони. Також тут з’явився малий виставковий простір та кав’ярня, яка працюватиме щодня. На другому поверсі М17 планують облаштувати куточок для колекціонерів – єдиний простір, куди вхід буде обмеженим.

Читайте також: В інтернеті запрацював музей нематеріальної культурної спадщини України

Змінився не лише інтер’єр М17, але й територія навколо арт-центру. На вході відвідувачів зустрічає масивна скульптура Степана Рябченка, а на стінах у дворику центру мураліст Роман Чизенко створив “Мапу українського авангарду”.

Крім виставок, у М17 відтепер проходитимуть кінопокази, лекції, концерти та вечірки. Стежити за анонсами подій центру можна на його офіційній сторінці у Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-