Три з чотирьох призів Артдокфесту отримали фільми про Україну

Три з чотирьох призів Артдокфесту отримали фільми про Україну

Укрінформ
На фестивалі документального кіно Артдокфест три з чотирьох призів отримали фільми про Україну. Переможці фестивалю були оголошені в середу ввечері.

Список переможців викладений на сайті Артдокфесту .

«Гран-прі - «Далекий гавкіт собак», реж. Симон Леренг Вільмонт (Данія, Швеція, Фінляндія). Кращий повнометражний документальний фільм - «Дельта», реж. Олександр Течинський (Україна). Спеціальний приз журі - «Їдці картоплі», реж. Діна Баринова (Росія). Диплом журі - «Домашні ігри», реж. Аліса Коваленко (Україна) », - йдеться в повідомленні.

У журі входили знаменитий латвійський режисер Алвіс Херманіс, генеральний директор новинного проекту Meduza Галина Тимченко, кінокритик Зара Абдуллаєва.

Фільм «Дельта» талановитого молодого режисера Олександра Течинського показує буденне життя в дельті Дунаю (Вилкове і Вилківський район Одеської області). «Цей фільм в жанрі "поетичного кіно" - єдиний з усіх перетнув якийсь метафізичний кордон», - сказав на врученні призу Херманіс.

Читайте також: Одесу хочуть зробити найяскравішим різдвяним містом України

Головний герой «Домашніх ігор» (режисер - Аліса Коваленко) - 20-річна дівчина, що займається своїми маленькими братом і сестрою. Вона готує їх до школи, заробляє для цього гроші, тому що їх батько веде асоціальний спосіб життя, безсовісно витрачає допомогу на дітей.

У картині датського режисера Симона Леренга Вілмота «Далекий гавкіт собак», що отримала Гран-прі, розказано про життя в прифронтовій зоні на Донбасі, в районі Гнутового. Головні герої - бабуся і онук, мама якого загинула від снаряда. Життя тут йде по природним циклам. Вид, що відкривається з пагорба на Кальміус, прекрасний у будь-яку пору року. Але незмінно інше - то далекі, то близькі вибухи і спалахи від перестрілки «градами». Війна, яка стала частиною побуту - це протиприродне, несумісне.

Конкурсну програму Артдокфесту було показано 19-24 жовтня в Ризі, куди приїжджали і українські кінематографісти, бойкотують заходи етапів кінофестивалю, що проходять в РФ. Переможці Артдокфесту були оголошені 12 грудня в Москві на заключному етапі фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-