Найбільшої шкоди здоров'ю курця завдають продукти горіння тютюну

Найбільшої шкоди здоров'ю курця завдають продукти горіння тютюну

Укрінформ
Найбільшої шкоди здоров'ю курця завдають продукти горіння тютюну: альтернативні продукти подвоюють кількість успішних спроб кинути курити. 

Про це зазначалося під час 6-го E-cigarette summit, що проходив в Лондоні.

«Щорічно 7 млн осіб у світі продовжують помирати ванслідок захворювань, пов'язаних з курінням. В основному, це населення менш розвинених країн, де рівень куріння продовжує зростати. Традиційні заборонні заходи протягом багатьох років не принесли значних результатів у скороченні рівня куріння, і, відповідно, смертності », - зазначалося на форумі.

Учасники саміту підкреслювали, що витрати держав і втрати від зниження продуктивності, пов'язаних з курінням, призводить до $ 1 трлн збитків щорічно. «Електронні системи доставки нікотину широко використовуються і рекомендуються представниками охорони здоров'я як доповнення до медикаментозної терапії. Ця тенденція характерна для розвинених країн, де усвідомлюють, що самостійно кинути палити може тільки 1%, а медикаменти підходять не всім», - зазначалося на форумі.

За словами професора психології здоров'я, департаменту поведінкової науки і здоров'я University College London Роберта Уеста, поставляючи в організм нікотин альтернативними способами, курці зводять до мінімуму ризики для здоров'я, адже найбільшої шкоди здоров'ю завдають продукти горіння тютюну в сигареті.

«Курцям необхідні альтернативи. Процес відмови від залежності має супроводжуватися поступовим скороченням вживання нікотину. Перехід повинен проходити комфортно, мінімізуючи ризики зриву, а альтернативні продукти подвоюють кількість успішних спроб кинути курити », - сказав Уест.

Читайте також: Щороку 13 тисяч: Супрун назвала сумну статистику раку від куріння

Виконавчий директор ASH Дебора Арнотт акцентувала, недостовірна інформація стає бар'єром у боротьбі з тютюновою залежністю. «Для повноцінної реалізації стратегії в інших країнах необхідна трансформація системи регулювання та підтримка з боку держави. Регулювання має ґрунтуватися на стратегії, що враховує інновації, на інформуванні та підтримці користувачів у відмові від куріння. Така стратегія дозволила Великій Британії скоротити рівень куріння до історичного мінімуму (15,5%), а в Канаді з 2000 по 2015 рр. кількість курців скоротилася на 2,1 млн», - зазначила Арнотт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-