Український фільм

Український фільм "Штангіст" забрав гран-прі Міжнародного фестивалю

Відео
Укрінформ
Український фільм режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Штангіст» отримав чотири нагороди Міжнародного кінофестивалю короткометражного кіно у Польщі, включно з Ґран-прі, Žubroffka International Short Film Festival.

Про це повідомляє Державне агентство з питань кіно України.

«За нагороди у восьми номінаціях змагалися 109 фільмів, обраних із понад двох тисяч претендентів. Чотири з вісьмох нагород журі фестивалю присудило фільму «Штангіст», що був створений у копродукції України та Польщі», - йдеться у повідомленні.

Ґран-прі фестивалю український фільм нагородили за сміливе та безжальне зображення внутрішньої боротьби - з формулюванням від журі.

Перший приз в категорії EASTWARD WINDOW - "за зухвалу чутливість кінематографії фільму, що вразила своєю ледь помітною, невимушеною стилістикою".

Третій приз - за найкращу операторську роботу присуджено оператору-постановнику фільму Міхалу Ритель-Пшеломцю. Також нагорода New Europe Talent Award»- найбільш перспективному режисеру, який "має свій унікальний та самобутній стиль" . Цей приз передбачає подорож на Берлінале, яку забезпечує New Europe Film Sales.

Читайте також: У широкий прокат виходить сімейна комедія «Пригоди S Миколая»

«Першу свою нагороду «Штангіст» отримав у національному конкурсі кінофестивалю «Молодість», а фестивальне життя стрічки за кордоном успішно розпочалося з Варшавського кінофестивалю, що є одним із найпрестижніших кінофестивалів у світі. Тож чотири нагороди кінофестивалю ZubrOFFka є підтвердженням високого художнього рівня цієї картини та перспективності її творців», - привітав творців фільму голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Фільм «Штангіст» створений у копродукції України та Польщі. Це дебютна короткометражна робота українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, яку профінансувало Державне агентство України з питань кіно, Studio Munka ( Polski Instytut Sztuki Filmowej та Stowarzyszenie Filmowców Polskich ), а також Львівська кінокомісія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-