Картина юної українки перемогла у міжнародному конкурсі

Картина юної українки перемогла у міжнародному конкурсі "Діти не хочуть війни"

Фото
Укрінформ
Робота 11-річної вихованки Чугуївської дитячої художньої школи, що на Харківщині, Аріни Резченко зайняла третє місце на міжнародному конкурсі дитячої і юнацької творчості "Діти не хочуть війни", що завершився в Парижі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів директор школи, член Національного Союзу художників України Володимир Непомнящий.

"Роботу Аріни відправлено на міжнародний конкурс у Парижі у кінці жовтня, і ось днями ми отримали офіційне повідомлення з Франції про те, що ця робота в техніці пастелі "Діти малюють світ", де на чорному фоні - символі війни - відтворено картину мирного життя, отримала медаль "За перемогу" в числі робіт двох інших переможців конкурсу", - зазначив Непомнящий.

За його словами, Аріна прийшла до школи у 8 років, і це був експеримент: "Ми приймаємо на навчання дітей з 10 років, але Аріна вже на перших малюнках показала свої природні здібності: почуття кольору, перспективи, уміння реалізувати тему. За роки навчання - зараз Аріна у 5-му класі художньої школи - дівчинка досягла ще більших успіхів, і ми не сумнівалися в її перемозі на конкурсі у Франції", - розповів директор художньої школи.

Він додав, що конкурс "Діти не хочуть війни" у Франції - традиційний, щороку він збирає не менше тисячі юних учасників зі всього світу. На попередніх конкурсах роботи вихованців школи отримали 3 золотих і 1 срібну медаль.

Читайте також: Прийом робіт на здобуття премії імені Лесі Українки завершено - Держкомтелерадіо

Чугуївська дитяча художня школа створена рівно 65 років тому, в ній щорічно навчається більше 170 осіб, і за роки від дня заснування школа випустила до 2 тисяч вихованців.

Педагогами тут працюють професійні художники. До речі, роботи самого директора і його дружини, також викладача школи Ольги Непомнящей, отримали золоті медалі на недавній міжнародній виставці у Нью-йорку: це мальовниче полотно "Слобожанські пейзажі" й пастельний малюнок "Український натюрморт".

Фото Володимира Непомнящого

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-