Створили додаток, де можна перевірити

Створили додаток, де можна перевірити "паспорт" ялинки

Укрінформ
Для зручної та швидкої перевірки законності походження ялинки ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» розроблено програмне забезпечення для Android - yalynka.info.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

“Для зручної та швидкої перевірки законності походження ялинки ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» розроблено програмне забезпечення для Android – yalynka.info. Відповідний додаток можна безкоштовно встановити з Google Play Market”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що перевірка ялинки відбувається шляхом введення номера з бирки або самоклейної етикетки, що прикріплена до ялинки, у мобільний додаток. Бирки та самоклейні етикетки містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини. У випадку, якщо бирка/етикетка або інформація за номером в системі відсутня, це може свідчити про нелегальне походження ялинки.

Читайте також: Тисяча іграшок і 25 метрів: у Києві ставлять головну ялинку країни

У прес-службі нагадують, що, купуючи ялинку, слід звертати увагу на наявність маркування уніфікованими засобами, а про факти зловживання або виявлені порушення повідомляти до територіальних органів Національної поліції та Держлісагентства.

Як повідомляв Укрінформ, державні лісові господарства розпочали реалізацію новорічних ялинок: 15 млн штук хвойних дерев різних порід та віку вирощено на 5 тис. гектарів спеціальних новорічних плантацій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-