Відомий голлівудський актор знімає фільм про вбивство Хашоггі

Відомий голлівудський актор знімає фільм про вбивство Хашоггі

Укрінформ
Американський актор і режисер Шон Пенн знімає у Туреччині документальний фільм про вбивство журналіста Джамаля Хашоггі, яке сталося у жовтні в саудівському консульстві в Стамбулі.

Про це повідомляє AP із посиланням на радника президента Туреччини Ясіна Актая.

"Турецький чиновник повідомив, що Шон Пенн у Туреччині працює над документальним фільмом про вбивство журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив Актай, Пенн взяв у нього інтерв'ю в Анкарі під час "попередньої підготовки" до зйомок документального фільму, перед тим як поїхати до Стамбула, де він зустрінеться з турецькою нареченою Хашоггі.

Зазначається, що турецькі ЗМІ вже також оприлюднили кадри з місця зйомок біля саудівського консульства.

Читайте також: У Сенаті США впевнені в причетності принца Салмана до вбивства Хашоггі

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-