Твори переможців конкурсу

Твори переможців конкурсу "Кримський інжир" видадуть книжкою

Укрінформ
Твори лауреатів літературного конкурсу "Кримський інжир" (Qіrіm inciri), підсумки якого підбили в Києві 1-2 грудня, опублікують окремою книжкою вже цієї зими.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів член журі конкурсу, програмний директор "Кримського дому" Алім Алієв.

"У нас вже є домовленість із видавництвом Старого Лева про випуск книжки з творами переможців конкурсу. Очікуємо, що вона вийде у лютому 2019 року", - зазначив Алієв.

За його словами, лауреатів визначали у шести категоріях: поетичні і прозові твори про Крим кримськотатарською і українською мовами, а також переклади з одної з цих мов на іншу. Крім того, було створено окрему номінацію "Жіночий погляд".

Як наголосив Алієв, організатори сподіваються зробити фестиваль і конкурс щорічним - за умови, що зможуть знайти на це ресурси. Якщо це вдасться, перелік номінацій буде розширено. Зокрема, до нього обов'язково увійде категорія "Дитяча література". Крім того, ймовірно, прийматимуться твори іншими мовами, оскільки вже зараз такі надходять на адресу конкурсу.

Читайте також: В Європарламенті назвали Сенцова символом спротиву диктатурі

Письменницький конкурс "Кримський інжир" стартував влітку, прийом конкурсних творів завершився 31 жовтня. За цей час журі отримало 244 роботи від 135 авторів. Проект покликаний сприяти розвитку кримськотатарської мови та літератури, актуалізувати тему Криму та кримських татар в українській літературі, сприяти появі взаємних перекладів для глибшого взаємного пізнання двох культур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-