Відкриваємо сезон мандаринів та гірлянд у перші вихідні зими

Відкриваємо сезон мандаринів та гірлянд у перші вихідні зими

Афіша
Укрінформ
Зустрічайте зиму з нашою афішею – в українському скансені, кінотеатрі або на благодійній вечірці, даруючи тепло.

Презентація проекту «Під зорею Пінзеля. 3D вимір»

Що цікавого: Презентація проекту оцифрування робіт барокового скульптора кінця 18-го століття, уродженця Тернопільської області – Іоанна Георга Пінзеля.

Оригінали робіт митця знаходяться на територіях Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей. А 3D-моделі скульптур сприятимуть просуванню потенціалу творчості для налагодження міжнародного культурного діалогу.

Коли: 30 листопада

Де: Національний заповідник «Софія Київська» (вул. Володимирська, 24)

Скільки: Вхід вільний, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Благодійна вечірка «Подаруй тепло Життєлюбу»

Що цікавого: Надворі холоднішає, а отже, саме час зігріти бабусь та дідусів своїм теплом. А щоб робити це було приємніше – спершу зігрійтеся самі! На відкритті акції вас чекають гарячі коктейлі, частина коштів від продажу яких піде на благодійність, душевні композиції на теплій віолончелі, тепла благодійна книжкова барахолка.

Коли: 30 листопада о 20:00

Де: Rebra & Kotlety (вул. Борисоглібська, 8/13)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Фестиваль «Київ. Із кінематографом у серці»

Що цікавого: Упродовж чотирьох днів фестиваль знайомитиме вас із кінематографічним Києвом. Ви маєте нагоду поспілкуватися з режисерами, сценаристами, акторами, відкрити для себе Київ мовою кінематографу, познайомитися з новими фільмами, в яких українська столиця відкривається з незнайомої нам оптики.

Коли: 29 листопада – 2 грудня

Де: Кінотеатр «Ліра» (вул. Велика Житомирська, 40)

Скільки: 50 грн

Більше інформації: Facebook

«Intro» – фестиваль кіно про музику та культуру

Що цікавого: Програма складається з 6 документальних стрічок. Це фільми про Девіда Бові, легендарну Студію 54, фінських панків на Євробаченні, серферський клуб у Секторі Гази, адептів соціальних мереж та «золоту епоху» Голлівуду.

Коли: 30 листопада – 2 грудня

Де: Кінотеатр «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19)

Скільки: Від 70 грн

Більше інформації: Facebook

Зима в українському скансені: від Романа до Йордана

Що цікавого: Найпоширеніші традиції зимових свят серед мальовничого села 18-20 століття – вечорниці на Катерини та Андрія, Різдво, Щедрий вечір – несуть з собою радість, розваги, ігри, пісні та танці.

«Зима в українському скансені» познайомить вас з традиціями та народними обрядами зимових святок українців, ви почуєте старовинні колядки, щедрівки, різдвяні вистави.

Коли: 1 грудня 2018 року – 19 січня 2019 року

Де: Національний музей народної архітектури і побуту України

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Безкоштовний показ стрічки «КРИМ, як це було»

Що цікавого: Це історія офіцерів, солдатів та матросів, які під час захоплення Криму не зрадили свою присягу на вірність народу України. Продовжуючи виконання своїх військових обов’язків на землі, морі та в повітрі, безпосередні учасники розповідають про окупацію українського Криму.

Коли: 1 грудня о 20:00

Де: Кінотеатр «Ліра» (вул. Велика Житомирська, 40)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Літературний фестиваль «Кримський інжир / Qırım inciri»

Що цікавого: У програмі фестивалю – презентації книг, дискусії, читання найкращих творів конкурсантів, публічні виступи відомих письменників і поетів, книжковий ярмарок, літературно-музичні перформанси та, звісно, нагородження переможців конкурсу. Почесним гостем фестивалю стане Бідіша – британська письменниця, кінорежисерка, правозахисниця, телеведуча та журналістка.

Коли: 1-2 грудня

Де: Кримський дім (вул. Омеляновича-Павленка, 9)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Стрітвертатудень

Що цікавого: Проведіть день у компанії кількох молодих брендів одягу, послухайте лекцію про види друку, спробуйте пошовкотрафаретити на власному одязі, зробіть тату, подивіться кіно та відпочиньте.

Коли: 1 грудня

Де: IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Аргентинське танго. Майстер-клас

Що цікавого: Володимир був мобілізований п'ятою хвилею. Танцював до служби, а після повернення зі Сходу продовжив. Останні півроку, після атестування Українською федерацією танців – уже як викладач-асистент під керівництвом Катерини. Разом вони проведуть два майстер-класи з метою підтримки поранених військових.

Усі кошти будуть направлені до військового шпиталю.

Коли: 1 та 15 грудня

Де: BIG Dance (вул. Ігорівська, 12-Б)

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

Кузьмі 50 років

Що цікавого: На концерті ви почуєте улюблені пісні у виконанні гурту «Скрябін», вперше у супроводі симфонічного оркестру. Також на вас чекають спеціальний відео- та фоторяд на великому екрані, історії з життя і про життя Кузьми.

Коли: 1 грудня

Де: ПК КПІ

Скільки: 290-630 грн

Більше інформації: Facebook

День Вуличної Музики збирає друзів

Що цікавого: Найдружніший бар столиці Amigos збирає друзів для того, щоб розповісти про свої плани, провести аукціон в підтримку Дня Вуличної Музики, пити глінтвейн, грітися біля вогню, сміятися, слухати живу класну музику і танцювати.

Коли: 1 грудня

Де: Amigos BAR (вул. Хорива, 45/24)

Скільки: Благодійний внесок

Більше інформації: Facebook

Новорічний дім від Всі. Свої

Що цікавого: Якщо котитися в сон, то в найтепліших пледах. Якщо пити вино, то під мерехтіння гірлянд і танці свічок. Якщо готувати вечерю, то щоб посуд був залитий сонцем. Якщо зустрічати зиму, то тільки зі своїми.

Щоб наповнити теплом ваші оселі, Всі. Свої зібрали 120 українських виробників новорічного декору, текстилю, меблів та освітлення. Приходьте, тепло буде всім.

Коли: 1-2 грудня

Де: вул. Десятинна, 12

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Міжнародна виставка котів

Що цікавого: На виставці обиратимуть найкращих серед 1000 котів різних порід. У програмі безліч конкурсів, лотерей та подарунків. Для найменших гостей – зона дитячого дозвілля.

Коли: 1-2 грудня

Де: Міжнародний виставковий центр (Броварський проспект, 15)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

День скандинавської культури у Києві

Що цікавого: Доторкніться до скандинавської культури! Норвезька та шведська література, данський спосіб життя, особливості норвезьких книг, що робить сучасну шведську літературу шведською, секрет щастя данців та «повільне читання» скандинавських книг, чому стіни Шведської академії дали тріщину, данці люблять платити податки, а скандинавські детективи на піку популярності у світі, які схожості норвезької літератури з українською та багато іншого. Про культуру трьох країн Скандинавії за один день у столиці України.

Коли: 2 грудня

Де: Дім «Майстер Клас» (вул. Богдана Хмельницького, 57-Б)

Скільки: 120-300 грн

Більше інформації: Facebook

МетроКвест #3: Лабіринт

Що цікавого: Що ви знаєте про метро, користуючись ним майже щодня? Для когось це засіб пересування, а для іншого витвір мистецтва і загадковий лабіринт, який пройти під силу не кожному.

Безліч завдань з різними варіаціями проходження – це великий пазл із цікавих картин, вітражу, скульптурних елементів, декору, мозаїк та ліпнини. І ваше завдання – знайти, розгадати і зібрати цей пазл.

Коли: 2 грудня о 12:00

Де: Старт на Бессарабській площі

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

Ексцентрика та Експресія. Українська авангардна сценографія

Що цікавого: Виставка презентує унікальну збірку українського сценографічного авангарду. Представлені роботи видатних художників театру, які за майже століття свого існування переросли прикладний, суто сценографічний формат. Нині ці ескізи костюмів та декорацій є самодостатніми витворами образотворчого мистецтва, що гідно експонуються на численних міжнародних виставках. Спадщина національних сценографів є невід’ємною складовою українського авангарду – яскравого й потужного мистецького явища, визнаного у світі.

Коли: До 7 грудня

Де: Музей театрального, музичного та кіномистецтва України (вул. Лаврська, 9)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-