Мистецька акція “Свічка пам’яті” зібрала пожертви для хоспісу

Мистецька акція “Свічка пам’яті” зібрала пожертви для хоспісу

Фото
Укрінформ
У київській церкві Святої Катерини відбулася благодійно-просвітницька акція "Свічка пам'яті", присвячена 85-м роковинам Голодомору в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Свічка пам'яті" - традиційна акція, яку мистецька агенція "Територія А" спільно з Українським інститутом національної пам'яті проводить вже втретє. Вона приурочена до Дня вшанування памяті жертв Голодомору. Взагалі все, що сьогодні відбувається, це така спроба не тільки зрозуміти, а і через серце, через душу пробитися до людського розуму. Я дякую всім, хто сьогодні прийшов, бо це благодійність, і ми збираємо гроші для хоспісу літніх людей із "сірої зони"", - сказала радник міністра культури, президент мистецької агенції "Територія А" Анжеліка Рудницька.

У рамках заходу відбулася відкрита лекція "Голодомор - геноцид українського народу" історика й дослідниці цієї теми Людмили Гриневич, а також були показані відеосвідчення про Голодомор українців, які пережили цю трагедію.

Крім того, всі присутні у церкві змогли послухати орган церкви Святої Катерини та пісні хору Київської православної богословської академії.

Читайте також: “Свічки пам’яті” запалили керівники держави та іноземні делегати

На зустріч завітали народний артист, бандурист Роман Гриньків, поет Вадим Крищенко, народна артистка, актриса Національного театру імені Івана Франка Лариса Руснак та поет Анатолій Матвійчук.

Як запевнила радник міністра культури, президент мистецької агенції "Територія А" Анжеліка Рудницька, усі пожертви, зібрані під час акції, будуть передані хоспісу для літніх людей.

Благодійно-просвітницька акція "Свічка пам'яті" започаткована мистецькою агенцією "Територія А" до Дня пам'яті жертв голодоморів. Вона відбувається під патронатом Міністерства культури, а співорганізаторами виступають Український інститут національної пам'яті, Український науково-дослідний і освітній центр вивчення Голодомору (HREC in Ukraine) та Центр фольклору і етнографії Інституту філології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Благодійно-просвітницька акція "Свічка пам'яті" / Фото: Мінченко Геннадій. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-