Віче, молебень та концерт: на Житомирщині пройде фестиваль

Віче, молебень та концерт: на Житомирщині пройде фестиваль "Герої Базару"

Укрінформ
У неділю, 25 жовтня, на Житомирщині пройде всеукраїнський фестиваль «Герої Базару», присвячений воякам Армії УНР, які були вбиті за те, що відмовились перейти на службу до більшовицької Червоної армії.

Про це йдеться на сторінці заходу у Facebook.

«У неділю, 25 листопада, в с. Базар Народицького району біля Меморіалу пам’яті Героїв Базару відбудеться віче, молебень та панахида. Окрім цього, в програмі заходу – виступи кобзарів та лірників задля вшанування пам’яті загиблих вояків Армії Української Народної Республіки – учасників ІІ Зимового походу. Початок – об 11:00», - повідомляють організатори.

Крім того, упродовж дня триватиме презентація національно-патріотичної літератури, виставка світлин воїнів учасників бойових дій на сході України та наданих ними експонатів.

Читайте також: Запали свічку: афіша до Дня пам'яті жертв Голодомору

Вшанування Героїв Базару розпочинається у Житомирі сьогодні, 23 листопада. Зокрема, біля пам’ятної дошки Олегу Ольжичу поблизу Свято-Успенського собору пройде мітинг, молебень та вшанування героїв Другого зимового походу армії УНР, історичний диспут «Другий зимовий похід армії УНР – спроба відновлення Української державності» в обласній бібліотеці ім. О.Ольжича, концерт-реквієм у філармонії за участі гуртів «Широкий Лан», «Рутенія», «Хорея козацька», а також показ патріотичних фільмів «Добровольці Божої чоти», «Кіборги. Герої не вмирають», «Генерал та його воїни».

Герої Базару – це 359 полонених вояків похідної групи Армії УНР, які відмовились перейти на службу до Червоної Армії і були розстріляні 21 листопада 1921 року біля с. Базар Житомирської області. Нині там встановлений меморіал Героям Базару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-