У Празі стартував Тиждень українського кіно

У Празі стартував Тиждень українського кіно

Укрінформ
У Празі 14 листопада стартував Тиждень українського кіно. Його відкрила стрічка Романа Бондарчука «Вулкан».

Повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У даний час українське кіно привертає до себе все більше уваги на міжнародному рівні, про що свідчить, серед іншого, успіх фільмів на престижних фестивалях. Цьогоріч ми вдруге проводимо наш фестиваль і дуже раді збільшенню кількості відвідувачів», - заявила головний організатор Лєнка Віхова.

У програмі Тижня також картини «Брама» Володимира Тихого, «Донбас» Сергія Лозниці, «Герой мого часу» Тоні Ноябрьової, «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк, документальний фільм «Малевич, український квадрат» Дмитра Джулая і короткометражний «Ніч з Наталкою» Андрія Бондаренка, а також «Астенічний синдром» Кіри Муратової (1989 рік, був заборонений у СРСР, при цьому отримав премію Спеціального журі у Берліні).

Читайте також: Фільм "Жінка на війні" отримав премію Європарламенту

Тиждень триватиме до 20 листопада, покази пройдуть у трьох кінотеатрах. Всі фільми демонструються в оригінальній версії з чеськими субтитрами.

На відкритті фестивалю українського кіно були присутні актор Сергій Степанський, заступник директора Державного агентства України з питань кінематографії Сергій Неретін, посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс.

Фото: UKR Embassy in CZE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-