В Єгипті археологи знайшли гробниці з муміями кішок та скарабеїв

В Єгипті археологи знайшли гробниці з муміями кішок та скарабеїв

Укрінформ
Єгипетські археологи знайшли майже десяток муміфікованих кішок у гробниці часів П'ятої династії фараонів (з 2500 р. до н. е. до 2350 р. до н. е.).

Про це повідомляє Reuters

Вчені розкрили сім раніше невідомих поховань, знайдених за останні півроку на околиці комплексу піраміди фараона Усеркафа в стародавньому некрополі Саккара, на південь від Каїра. Саккара століттями служила некрополем для Мемфіса - столиці давнього Єгипту.

В одній з них вельможа вирішив після смерті оточити себе домашніми улюбленцями: у гробниці знайдені десятки мумій кішок, дерев'яні позолочені статуї цих тварин, а також бронзова статуя давньоєгипетської богині кішок Бастет.

Читайте також: В Єгипті знайшли нового сфінкса 2000-річної давності

Крім того, в одній з гробниць виявили два саркофага з муміфікованими жуками-скарабеями, яких єгиптяни використовували як амулети.

У гробницях також знайшли дерев'яну розмальовану кобру і крокодилячі саркофаги, колекцію позолочених статуй із зображенням тварин, а також безліч артефактів - амулети, посуд, друкарські інструменти і кошики папірусів.

Вчені збираються найближчим часом відкрити в Саккарі ще одну незайману гробницю, на яку вони натрапили випадково. Археологи сподіваються, що в ній зберігаються унікальні артефакти часів П'ятої династії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-