Агресивна реклама сумішей у Європі “зриває” грудне вигодовування — ВООЗ

Агресивна реклама сумішей у Європі “зриває” грудне вигодовування — ВООЗ

Дослідження
Укрінформ
Значна частина дитячого харчування, вироблюваного у комерційних масштабах, має низьку якість, містить багато цукру, а також не має поживних речовин для організму дитини.

Про це повідомляють Новини ООН, посилаючись на результати досліджень, проведених експертами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

"Дослідження ВООЗ, присвячене якості дитячого харчування - прикорму, вироблюваного у комерційних масштабах, виявило, що дитяче харчування в основному - низької якості, в ньому дуже багато цукру. Дитяче харчування має використовуватися лише після 6 місяців і в ідеалі воно має бути домашнього приготування, різноманітним і якісним", - зазначили у ВООЗ, додавши, що у світі спостерігається тенденція до збільшення використання комерційних продуктів, які не мають необхідних для дитини поживних речовин.

Читайте також: Грудне вигодовування знижує ризик ожиріння та діабету - ВООЗ

У ВООЗ констатують, що в європейських країнах не популяризували грудне годування, водночас широко рекламуються замінники грудного молока.

"Європейський регіон ВООЗ, до якого входять 53 країни, за показниками грудного годування відстає від інших регіонів. Важливою причиною такого становища є агресивна реклама замінників молока матері - сумішей", - заявили у ВООЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-