Вручення нагород Red Dot: переможці поділилися враженнями

Вручення нагород Red Dot: переможці поділилися враженнями

Фото
Укрінформ
Вручення престижних нагород Red Dot Award: Communication Design 2018 в розділі Best of the Best 4 українським проектам трьох дизайнерських студій не тільки є визнанням високої якості роботи, але і буде сприяти популяризації брендів-замовників.

Кореспондент Укрінформу побувала на врученні нагород і поспілкувалася з їх власниками.

«ПроектNationalParksofUkraine: EncodedIdentity» вже має кілька українських нагород, тепер він узяв нагороду BestoftheBest, що є звичайно етапом у розвитку. Він покликаний не тільки популяризувати конкретну компанію, яка займається розвитком парків, але і екотуризм всередині країни, та й саму країну назовні», - говорить Костянтин Шнайдер, креативний директор Saatchi & Saatchi Ukraine.

Він зазначає, що такий проект, замовником якого виступила туркомпанія TerraIncognita, є наполовину соціальним і для компанії це дуже важливо. Проблема парків України, їх у країні 86, полягала в тому, що візуальна айдентика цих об'єктів була абсолютно різною, люди не розуміли різниці між парками, не знали, що в них можна отримати.

«Наша айдентика – це жива інфографіка, яка створила унікальну систему ідентифікації кожного парку і об'єднала їх в одну індивідуальну мову: кожен логотип показує структуру парку, дивлячись на нього, можна зрозуміти, що це за парк, які там можливості для відпочинку», - зазначає Шнайдер. Це, на його переконання, пряма популяризація парків серед населення, особливо в умовах, коли внутрішній туризм в Україні зараз на підйомі, люди все більше звертають увагу на цікаві місця на батьківщині. «Це дає поштовх для розвитку внутрішнього туризму і не тільки», - говорить креативний директор Saatchi & Saatchi Ukraine.

Це агентство отримало на фестивалі в Берліні 2 нагороди: Best of the Best за проект «National Parks of Ukraine: Encoded Identity» в категорії Brand Design & Identity і нагороду фестивалю за проект «Axa Insurance – Nun».

Інше відоме українське дизайнерське бюро - Tough slate design – також взяла дві нагороди, причому обидві – у розділі Best of the Best. Це захід для дизайнерів та рекламістів Ukrainian Creative Week - VRK і Charles Bukowski Glitch Book «Люта справа» у категорії Publishing & Print Media.

«Примітно, що ми подали 2 роботи і обидві взяли вищі призи», - радіє один із керівників агентства Роман Давидюк.

Проект дизайну книги Буковські, вірніше її перекладу, отримав чимало нагород в Україні, вона «вистрілила» практично на всіх фестивалях, і тоді агентство вирішило подати заявку на RedDot, розповідає Давидюк. Це перша престижна у світі європейського дизайну нагорода для Tough slate design.

Читайте також: Red Dot Award: представники українського уряду привітали агентство Banda

«Попаданням в десятку» стало і створення айдентики для Ukrainian Creative Week – VRK. Даний фестиваль щойно завершився у Києві. Дизайнер Сергій Шах пояснює, що Тиждень по суті об'єднує 3 фестивалі: ADC UA, Какаду і безпосередньо сам фестиваль. Успішність роботи дизайнерів по достоїнству оцінило журі. Хочеться сподіватися, що тепер на фестиваль зверне увагу чимало іноземних гостей.

Фаворитом же п'ятничної гала-церемонії Red Dot стала, як вже повідомляв Укрінформ, українська команда дизайнерів Bandа, розробник бренду Ukraine Now. Вона визнана Агентством року, отримала Гран-прі за новий брендинг комплексу автозаправних станцій OKKO і ще 5 дипломів за інші проекти.

Всього нагородами були відзначені 16 українських компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-