Українець вийшов у фінал міжнародного конкурсу скрипалів

Українець вийшов у фінал міжнародного конкурсу скрипалів

Укрінформ
Українець Дмитро Удовиченко вийшов у фінал 10-го Міжнародного конкурсу скрипалів імені Йозефа Йоахима, який пройде в Ганновері в понеділок.

У ньому - представники України, Канади, Франції, Німеччини, Японії і Південної Кореї, повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на організаторів.

«Вони (учасники) змогли підкорити журі своїм сольним концертом тривалістю більше години, в яку увійшли прем'єра обов'язкової роботи «Hauch» Ребеки Сондерс і виконання творів на вибір», - пояснили вибір фіналістів в Оргкомітеті.

Там же зазначили, що півфінал, в якому змагалися 12 учасників, вимагав від конкурсантів значно більше особистої артистичності і «музичної зрілості» під час вибору творів.

Читайте також: На фестиваль у Чернівцях приїде румунський театр

Вперше в історії конкурсу, який проводиться з 1991 року раз на 3 роки, фінал пройде в два тури: у першому учасники будуть грати першою скрипкою в струнному квінтеті, в другому – у складі філармонічного оркестру радіо NDR.

Переможці і лауреати будуть оголошені 26 жовтня. Фонд землі Нижня Саксонія надає як призовий фонд понад 140 тис. євро. Крім того, володареві гран-прі буде надана можливість виступити з дебютними концертами зі скрипкою Гуаданіні, запис диска з його концертом поширюватиметься по всьому світу.

Ганновер визнано ЮНЕСКО Містом музики.

Дмитро Удовиченко є переможцем багатьох міжнародних музичних конкурсів. Виступав з відомими оркестрами. У 2013 році був прийнятий в клас професора Бориса Гарлицького в Folkwang Universitaet der Kuenste (Ессен, Німеччина). У червні 2016 року закінчив Спеціалізовану музичну школу в Харкові, після чого почав бакалаврат в Ессені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-