У Чехії хочуть заборонити використовувати тварин у цирках

У Чехії хочуть заборонити використовувати тварин у цирках

Укрінформ
У Чехії готуються внести у парламент зміни до законодавства, які передбачають повну заборону використання тварин у цирках.

Про це повідомив у Facebook посол України у Чехії Євген Перебийніс.

"В Чехії готуються внести у парламент зміни до законодавства, які передбачають повну заборону використання тварин у цирках", - повідомив він.

Перебийніс зазначив, що протягом останніх років Україна досягла певного прогресу на цьому шляху, і місцева влада в багатьох містах вже активно використовує право відмовляти циркам з тваринами. "Однак остаточно на законодавчому рівні це питання, наскільки мені відомо, ще не врегульоване", - додав дипломат.

Він також наголосив, що намір чеського уряду "є непоганим стимулом для України нарешті також зробити цей крок і приєднатися до десятків тих цивілізованих країн, які вже заборонили знущання з тварин у цирках".

Читайте також: "Зроби шубу із себе": у Києві тисячі людей вийшли на Марш за права тварин

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2018 року у Вінниці заборонили розміщення на території міста цирків-шапіто з тваринами. Таке рішення ухвалила Вінницька міська рада, підтримавши відповідну петицію жителів міста.

А близько року тому, у листопаді 2017 року, рішення про заборону цирків-шапіто з тваринами у столиці ухвалила Київрада.

Крім того, шапіто не можуть приїжджати з тваринами у Дніпро, Львів, Івано-Франківськ, Черкаси, Ужгород, Рівне, Луцьк та інші міста України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-