Віденський тиждень моди почався з показів українських дизайнерів

Віденський тиждень моди почався з показів українських дизайнерів

Фото, відео
Укрінформ
Десятий ювілейний Віденський тиждень моди – MQ Vienna Fashion Week – розпочався у вівторок ввечері з показів українських дизайнерів Олени Буреніної та Оксани Мухи.

Одна з найважливіших подій європейського модного сезону проходить у Музейному кварталі австрійської столиці та триватиме до 16 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Девіз нинішнього MQ Vienna Fashion Week - "See and be seen" ("Дивіться та будьте побаченими"). Простором для проведення події традиційно слугує MuseumsQuartier (MQ) - один з найбільших у світі мистецьких комплексів. У головному павільйоні MQ Forecourt близько 65 дизайнерів представлять свої колекції перед вибагливою віденською публікою. Очікується, що протягом тижня ознайомитися з новинками у світі моди до MuseumsQuartier завітають понад 10 тис. відвідувачів.

Урочистий показ-відкриття, який відбувся напередодні пізно ввечері, був присвячений австрійському Fashion-дизайну – свої кращі витвори демонстрували понад 40 модельєрів, які брали участь у минулорічних MQ Vienna Fashion Week.

Однією з особливостей Віденського тижню моди є те, що, починаючи з 12 вересня, можна прийти у Quartier21, де знаходяться стенди дизайнерів, та придбати речі з подіуму.

Україна цього року вперше представлена на MQ Vienna Fashion Week. Показ став можливим за організаційної та фінансової підтримки Посольства України в Австрії.

"Мода – це важлива частина сучасної культури. Вже давно був інтерес і бажання привезти щось з України. Нарешті цього року появилося державне фінансування з тим, щоб фінансувати такий захід. І сподіваюсь, що не востаннє. Мені здається, що показ українських модельєрів справив дуже позитивне враження. Ті люди, які до мене підходили, говорили, що все було супер", - заявив присутній на показі посол України в Австрії Олександр Щерба.

Читайте також: Світлана Бевза представила свою колекцію на нью-йоркському Тижні моди

Молода і перспективна дизайнерка, яка стрімко завойовує позиції у світі української моди, а зараз виходить і на міжнародну арену, Олена Буреніна прибула до Відня з колекцією на тематику морського світу. "Сюди ми приїхали з колекцією, яку вже представляла в Україні. Я захоплюся дайвінгом, і в цій колекції все з підводного світу – колорит, текстура, форми. Водночас, кілька луків доповнили колекцію спеціально для показу на MQ Vienna Fashion Week. Особливо цікавим є пальто з принтом леопардової мурени. Поки ніхто не використовує мурену, концентруючись на леопардові. Але це - тренд 2020 року", - заявила модельєр.

За її словами, цією колекцію вона хотіла привернути увагу до тієї шкоди, яка людина завдає підводному світу, а також просто продемонструвати всю красу, яка ховається під товщею води.

Колекції українського модельєра Оксани Мухи також побували вже в багатьох столицях світу. Дизайнер спеціалізується на весільних та вечірніх сукнях, сукнях для випускних балів і вечірок, створенні колекції лімітованих ліній в категорії Pret-a-Porter de lux.

"Ми привезли чудову колекцію класу de lux і Prive. На сукнях практично вся вишивка ручної роботи. Дизайн, який відповідає сьогоднішнім трендам. Сучасні тканини та новітні технології. До самих моделей ще довезли аксесуари, які зроблено спеціально для цієї віденської колекції", - заявила модельєр.

Віденський тиждень моди почався з показів українських дизайнерів

MQ Vienna Fashion Week – це ініціатива креативної команди Headz, заснована на усвідомленні світових тенденцій моди та її місця в розвитку сучасної культури. Фокусуючись на гібридних формах мистецтва дизайнерів та художників моди, Headz створили ідеальну платформу для презентації австрійського і міжнародного дизайну, fashion-показів та виставок, які доповнюють експозиції Музейного кварталу.

Фото, відео: Василь Короткий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-