На кінофестивалі у Торонто заклали традицію українських ділових сніданків

На кінофестивалі у Торонто заклали традицію українських ділових сніданків

Укрінформ
На 43-му Міжнародному кінофестивалі у Торонто (TIFF 2018) Фонд Ігоря Янковського та Держкіно України вперше організували діловий сніданок під гаслом "Ukraine Is Your Destination". 

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Подія, яка увійшла до офіційної програми індустріальної секції кінофестивалю, зібрала понад 50 українських та іноземних продюсерів і кінопрофесіоналів. Презентація нових українських кінопроектів відбулася в ультрасучасному комплексі TIFF Bell Lightbox у центрі Торонто, побудованому спеціально для проведення цього кінофестивалю", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, діловий сніданок відкрив голова Держкіно Пилип Іллєнко, який наголосив, що подібні зустрічі стали інструментом побудови ділових контактів між українською і міжнародною кіноіндустрією, важливою частиною українського кінобізнесу.

"У Канаді традиційно дуже гарне ставлення до України завдяки тому, що канадські українці є представниками однієї з націй, яка заклала основи цієї держави, і вони відіграють важливу роль в економіці та культурі Канади. Але знань про сучасну Україну, а тим більше про українське кіно, в Північній Америці недостатньо. Тому наша місія - через український кінематограф відкрити Україну пересічним канадцям, налагодити взаємовигідні зв'язки між кінематографістами обох країн. Саме для цього другий рік поспіль на кінофестивалі TIFF працює Український національний стенд, а сьогодні ми заклали традицію проведення українських ділових сніданків", - cказав Іллєнко.

Бізнесмен і меценат Ігор Янковський наголосив, що його Фонд уже більше шести років проводить різні події на світових кінофестивалях з метою просування вітчизняного кінематографа за кордоном. Нині українські фільми представлені практично на кожному великому міжнародному кінофестивалі. От і у конкурсні програми найбільшого в Північній Америці кінофестивалю в Торонто відібрані відразу два українські фільми - "Донбас" Сергія Лозниці та "Жінка на війні" Бенедикта Ерлігссона.

Читайте також: Зірки Голлівуду закликали Кремль звільнити голодуючого 118 днів Сенцова

Голова Держкіно ознайомив присутніх з можливостями українського кінематографа та особливостями створення фільмів у копродукції з Україною. Гості Українського сніданку мали можливість переглянути відеоролики як уже знятих фільмів, так і тих, що перебувають на стадії виробництва. Іллєнко також представив українських продюсерів і режисерів, які прилетіли до Канади і мали змогу особисто розповісти про свої фільми. Цьогоріч українська делегація в Торонто налічує 16 осіб. 

Продюсери з США, Канади, Індії, Китаю та інших країн відзначали впевнене зростання рівня підготовки презентацій і високу майстерність українських кінематографістів.

Міжнародний кінофестиваль в Торонто триватиме до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-