Український фільм

Український фільм "Дякую" у вересні покажуть на великих екранах в Японії

Укрінформ
Короткометражну стрічку "Дякую"", зняту на замовлення Міністерства інформаційної політики України, у вересні покажуть на великих екранах в Японії.

Про це поінформувала радник міністра інформаційної політики України з питань міжнародної комунікації Марина Соботюк під час звітної прес-конференції керівництва МІП у Будинку уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стрічку показують у вересні на великих екранах в Японії. Це дуже хороша новина", - сказала Соботюк.

За її словами, стрічка також увійшла до списку фіналістів Національної конкурсної програми Запорізького міжнародного кінофестивалю 2018 (ZIFF'18).

"Ми також поїдемо у жовтні до Хорватії із стрічкою. І ми можемо там також посісти гідне місце", - переконана вона.

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня 2018 року презентація стрічки «Дякую» відбулася у Європейському університеті Віадріна (Франкфурт-на-Одері, Німеччина).

22 червня стрічку "Дякую" показали в рамках II Міжнародного кінофестивалю "Бруківка" в Кам’янці-Подільському, де вона отримала приз глядацьких симпатій як "найкращий професійний фільм". 20 червня показ "Дякую" відбувся в Палаці незалежності Португалії у Лісабоні.

Читайте також: Стартував Венеціанський кінофестиваль

Раніше стрічка посіла друге місце у номінації «"Туристичний напрямок - Регіон" на 11-му Міжнародному фестивалі туристичних фільмів Tourfilm Riga 2018 у Ризі (Латвія). "Дякую" також виграла у номінації "найкращий монтаж" на щомісячному міжнародному фестивалі Short to the point (Румунія).

Фільм "Дякую" показує Україну очима японського туриста як цікаву, гостинну, самобутню країну з неймовірними пейзажами та багатою історією. Стрічку зняла Best Friends Film на замовлення МІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-