У Росії помер Йосип Кобзон

У Росії помер Йосип Кобзон

Укрінформ
Після тривалої онкологічної хвороби помер 80-річний естрадний російський співак Йосип Кобзон. 

Про це повідомила радіостанція «Говорить Москва».

«Родичі Йосипа Кобзона підтвердили смерть артиста", - говориться в повідомленні.

27 липня повідомлялося, що співака підключили до апарату допоміжної вентиляції легенів. Перед цим артиста перевели в реанімацію у відділенні нейрохірургії в одній з московських лікарень. Його стан оцінювався як стабільно важкий.

Рак у Кобзона, який проходив черговий курс хіміотерапії, діагностували в 2005 році. Для того, щоб мати можливість лікуватися в Європі, йому, з причини знаходження під санкціями, доводилося отримувати особливий дозвіл. Перед цим сам співак говорив, що гроші, які збираються на лікування хворих людей, важливіше відправляти в Крим, "який возз'єднався".

Співак Йосип Кобзон вважався одним з лідерів російської мафії, через що йому ще з 1995 року був заборонений в'їзд до США.

В середині лютого 2014 року разом з деякими іншими відомими діячами культури він просив тодішнього президента Віктора Януковича заарештувати учасників Євромайдану. Після цього Кобзон неодноразово відкрито виступав на підтримку незаконно відторгнутих територій України на Донбасі.

У травні 2018 року Рада національної безпеки і оборони України ввела безстрокові санкції проти російського співака і депутата Держдуми Російської Федерації Йосипа Кобзона і позбавила його державних нагород.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-