Першу камерну філармонію відкриють у Маріуполі

Першу камерну філармонію відкриють у Маріуполі

Укрінформ
У Маріуполі на початку вересня відкриють першу в Україні камерну філармонію і вперше проведуть фестиваль класичної музики.

Про це повідомили в Маріупольській міській раді

"Вперше в Маріуполі з 2 по 8 вересня пройде масштабний фестиваль музичного мистецтва Mariupol Classic... А 3 вересня о 18:00 урочисто відкриють першу в Україні камерну філармонію (пр. Металургів, 52)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жителів і гостей міста чекає насичена програма від колективів філармонії та оперних театрів України.

За словами  директора департаменту культурно-громадського розвитку міськради Діани Трими, у Маріуполь приїдуть Львівська, Рівненська, Івано-Франківська обласні філармонії, Харківський та Дніпропетровський театри опери і балету.

Святковий концерт, присвячений відкриттю нового концертного закладу відбудеться 3 вересня о 19:00. Він почнеться легендарної П'ятою симфонією Бетховена "Так доля стукається в двері" у виконанні Львівського академічного камерного оркестру "Віртуози Львова" та Маріупольського камерного оркестру "Ренесанс". У програмі концерту прозвучать музичні шедеври світової класики і сучасності у виконанні солістів, лауреатів міжнародних конкурсів.

2 вересня у драмтеатрі відбудеться унікальний концерт львівського академічного камерного оркестру "Віртуози Львова" під керуванням народного артиста України Сергія Бурка і квартету "Tenors Bel'Canto".

Читайте також: Фестиваль "Подільська пектораль" стартує у Вінниці

4 вересня Дніпровський академічний театр опери та балету представить балет "Лебедине озеро".

А 5 і 6 вересня пройдуть концерти ансамблю народної музики "Бревіс" Івано-Франківської обласної філармонії ім. Іри Маланюк і етногурту "Дуліби" Рівненської обласної філармонії.

Подарунком для маріупольців і гостей міста стане гала-концерт за участю симфонічного оркестру Харківського академічного театру опери і балету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-