Індійський тигр отримає протез замість втраченої лапи

Індійський тигр отримає протез замість втраченої лапи

Відео
Укрінформ
Міжнародна команда лікарів вперше в історії готується встановити протез індійському тигру, що втратив лапу в капкані.

Про це повідомляє The Guardian

Шість років тому, тигр на ім'я Сахебрао та його брат потрапили в пастку, яку встановили браконьєри. Брат помер, а Сахебрао врятували та доправили до університету в Махараштрі, де йому змушені були ампутувати лапу через гангрену.

Минулого року, індійський хірург-ортопед Сушрут Бабгулькар відвідав тигра у реабілітаційному центрі і був вражений величчю тварини. Коли тигр підійшов до огорожі та почав гарчати, вимахуючи пошкодженою кінцівкою, лікар зрозумів, що він страждає від болю, а не проявляє агресію, як вважали працівники центру.

У лютому 2018 року хірург налагодив контакти з колегами зі США та Великої Британії, обговорюючи можливість створення протезу для тигра. Нещодавно тварині зробили рентген, аби визначити масштаби травми та створити модель майбутнього протеза. Наступним кроком має бути операція на ушкодженій кінцівці, аби виправити помилки, яких припустилися під час ампутації.

Читайте також: Венері Мілоській наділи протези, створені на 3D-принтері

Зараз вчені обговорюють, як має виглядати протез для тигра. Але скоріш за все, знадобиться допомога спеціаліста з поведінки диких тварин, аби впевнитися, що Сахебрао прийме протез і не намагатиметься його зняти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-