Навантаження на мозок, а не на спину: Супрун дала поради про шкільний рюкзак

Навантаження на мозок, а не на спину: Супрун дала поради про шкільний рюкзак

Укрінформ
У шкільному рюкзаку дітей мають бути лише необхідні речі, щоб не перевантажувалася спина, і за цим мусять стежити батьки.

Таку рекомендацію дала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

“Під час навчального процесу навантаження має бути на мозок, а не на спину. Організуйте розміщення предметів у рюкзаку таким чином, щоб найбільш важкі були внизу, ближче до центру і до спини. ... Заохочуйте дитину розповідати про будь-який дискомфорт, біль, оніміння чи інші відчуття у спині, шиї, руках чи ногах, які виникають при носінні рюкзака. Не чекайте, коли дитина сама повідомить, - дуже часто діти сприймають дискомфорт як належне”, - зазначила Супрун.

Вона звертає увагу батьків на те, що дитина завжди має використовувати дві лямки рюкзака.

“Рівномірний розподіл ваги вбереже від викривлення хребта. Для профілактики проблем зі спиною щільно затягуйте лямки, щоб рюкзак прилягав до спини по всій довжині. Слідкуйте за тим, як ваша дитина одягає і знімає рюкзак. Важливо, щоб школяр робив це без зусиль. За необхідності відрегулюйте довжину лямок", - наголосила вона.

Читайте також: Супрун розповіла, з якого віку варто вчити іноземні мови

При цьому необхідно стежити, щоб дитина не нахилялася вперед для компенсації ваги рюкзака. "Якщо вам здається, що рюкзак заважкий для дитини, заберіть кілька підручників з рюкзака і нехай дитина несе їх у руках (це полегшить навантаження на спину). Якщо вага рюкзака є надмірною і проблема залишається, придбайте другий комплект книжок: один - для дому, інший - для школи", - радить в.о.міністра.

За її словами, слід також заохочувати дитину не носити рюкзак без потреби та знімати його за кожної нагоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-