Ще дві планети поповнили список придатних для життя

Ще дві планети поповнили список придатних для життя

Укрінформ
Дві нові планети  додані до каталогу, екзопланет, які вважаються потенційно придатними для життя, і науковці вважають, що вони зможуть підтримувати чужорідне життя. 

Одна з них опинилася на третьому місці у списку найбільш подібних до Землі, повідомляє CNET.

Кеплер-1652b, швидше за все, скеляста і лише на 12% більша, ніж наша планета.  "Планета Кеплер-1652b виглядає як хороший кандидат для проживання", - заявив професор Абель Мендес, який керує каталогом Habitable Exoplanets в Університеті Пуерто-Ріко в Аресібо. "Вона має помірні умови схожі на земну атмосферу”, - сказав він.

Індекс подібності до Землі базується на порівнянні маси, радіусу екзопланет та кількості енергії, отриманої від зірки. 

"На жаль, планета Кеплер-1652b знаходиться на відстані 822 світлових років і це надто далеко, щоб детальніше дослідити її найближчим часом", - додав Мендес.  

Читайте також: "Кривавий місяць": українці побачать майже всі фази затемнення

Друга планета, додана до каталогу цього місяця, - це HD 283869 b, що менш схожа на Землю, але все ж потенційно може бути придатною для життя.  "Планета HD 283869 b виглядає як маргінальний світ для проживання", - сказав Мендес. Вона майже в два рази більша, ніж Земля. "Житлові умови" дещо псує гарячий океан, що підступає до придатної для життя зони, втім, є позитив - планета має подібну до земної атмосферою, зауважив науковець. Відстань до Землі - 155 світлових років.  

Дві нові планети доповнили каталог з 55 подібних до Землі планет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-