Під земною корою виявили квадрильйони діамантів

Під земною корою виявили квадрильйони діамантів

Укрінформ
Вивчаючи як звукові хвилі перетинають Землю, дослідники натрапили на невідомі поклади діамантів, що можуть становити кілька квадрильйонів тонн.

Про це повідомляє BFMTV.

"Під нашими ногами - величезний скарб: більше квадрильйона тонн діамантів знаходяться нижче поверхні Землі", - заявили дослідники Массачусетського технологічного інституту (MТІ) цього тижня.

Науковці пояснили, що «скарб» розміщений від 145 до 240 кілометрів нижче поверхні нашої планети, тому дістатися до нього наразі не є можливим з огляду на технологічний розвиток людства. 

Читайте також: На острові у Балтійському морі знайшли тисячолітній скарб вікінгів

"Відкриття демонструє, що діамант, мабуть, не є настільки екзотичним мінералом, а що в масштабах речей він відносно поширений", - сказав Ульріх Фаул, дослідник департаменту планет, атмосфери та наук про землю в MТІ.

Дослідники дійшли висновку, що старі підземні породи містять щонайменше в тисячу разів більше діамантів, ніж вважалося раніше. Ці дорогоцінні камені, однак, не настільки близько, щоб стати частиною ювелірних прикрас.

Діаманти утворюються під екстремальним тиском і екстремальною температурою в найглибшій частині земних надр і з'являються поблизу поверхні лише завдяки вулканічним виверженням, які трапляються досить рідко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-