Супрун розповіла, як врятуватися від

Супрун розповіла, як врятуватися від "смартфономанії"

Укрінформ
Надмірне використання телефонів змінює поведінку та впливає на здоров‘я не найкращим чином.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Нам вже складно уявити життя без телефонів. Складається враження, що вони стали мало не частиною нашого тіла. Існує навіть специфічий набір симптомів як-от оніміння пальців чи порушення постави, що виникають через те, що ми не відриваємось від телефону годинами. Дослідження підтверджують негативні ефекти від надмірного користування гаджетами. Наприклад, зростають ризики виникнення залежності, порушення сну та навіть появи депресії", - зазначає урядовець.

Супрун з командою зібрали кілька простих порад, які "досить важко виконати", проте вони допоможуть зменшити час користування телефоном та зберегти здоров‘я.

Експерти не рекомендують використовувати телефон як будильник.

"Ми буквально засинаємо і прокидаємось з телефоном, коли налаштовуємо будильник перед сном та вимикаємо його вже вранці. Через те, що телефон знаходиться поруч з ліжком, з‘являється спокуса відразу відповідати на не дуже важливі повідомлення чи переглядати статус в соціальних мережах. Тому краще замінити телефон на звичайний будильник, і за можливості навіть не залишати телефон в кімнаті, де ви спите", - зазначається в повідомленні.

Це саме стосується й годинника. Краще мати годинник на руці, ніж постійно перевіряти час на телефоні. В такому випадку вірогідність відволікання зменшується в рази.

Також Супрун радить вимикати сповіщення, які дуже часто відволікають увагу. 

Читайте також: Супрун розповіла, чи потрібні бахіли відвідувачам медзакладів

"Інколи ми реагуємо на одне сповіщення, а потім розуміємо, що вже протягом тривалого часу гортаємо стрічку новин в соціальних мережах. Щоб уникнути цього, налаштуйте сповіщення найбільш оптимальним чином, наприклад, вимикайте їх в робочий час чи просто приберіть звук", - підкреслює вона.

Також, за її словами, варто визначати певний період протягом дня, коли ви не будете взагалі торкатись телефона: зазвичай він не потрібний за обіднім столом, у ванній кімнаті або під час перегляду фільму чи читання книги. 

Наостанок в. о. міністра охорони здоров'я закликає видаляти додатки та профілі в соціальних мережах, якими давно не користуєтесь, та час від часу взагалі вимикати телефон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-