"Коридор затемнень": у липні можна буде побачити неймовірні явища

Укрінформ
У астрологічному світі наступає "коридор затемнень": 13 липня відбудеться сонячне затемнення у Раку, 27 липня буде найдовше у 21 столітті затемнення Місяця, а 11 серпня – сонячне затемнення у Леві.

Про це повідомляє Depo.ua.

"Період між затемненнями, дати яких знаходяться близько одна до одного, називають коридором затемнень. Розпочнеться він 13 липня, а закінчиться 11 серпня", - пише видання.

Як зазначається, 13 липня відбудеться часткове сонячне затемнення. Його можна буде спостерігати о 5:02 за київським часом.

Помилуватися зможуть не всі жителі нашої планети: вдасться лише в Тасманії, в південній частині Австралії і в східній частині Антарктиди. .

27 липня о 22.22 за київським часом можна спостерігати місячне затемнення та протистояння Марса із Сонцем.

Читайте також: 10 липня: народний календар і астровісник

Напівтіньове затемнення буде видно з будь-якої точки планети, правда, жителям Камчатки, Чукотки і Північної Америки не пощастить. А насолодитися видом повного місячного затемнення зможуть люди, які проживають на території південної і східної частини Африки, центральній і південній частині Азії, і Близького Сходу.

11 серпня 2018 року - об 11:47 за київським часом відбудеться часткове сонячне затемнення.

Його зможуть спостерігати жителі Монголії, Казахстану і північного сходу Китаю. Пощастить тим, хто проживає в Скандинавії, Гренландії і в північній частині Канади. Українці також зможуть побачити це явище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-