Держкіно переглянуло завершений документальний фільм про

Держкіно переглянуло завершений документальний фільм про "Асканію-Нову"

Укрінформ
Компанія ТОВ "435 Філмс" представила Державному агентству з питань кіно документальний фільм Андрія Литвиненка "Заповідник "Асканія".

Про це повідомляє прес-служба Дежкіно

"Це кіно про найбільший степовий заповідник в Європі, розташований на півдні України, неподалік від селища Асканія-Нова. Проект фільму став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер і автор сценарію - Андрій Литвиненко, продюсер картини - Анна Паленчук. Сума державної фінансової підтримки становить 845 тис. 130 грн при загальній вартості виробництва 1 млн 207 тис. 329 грн", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, більше ста років тому заповідник був заснований німецьким колоністом Фрідріхом Фальц-Фейном. Барон Фальц-Фейн побудував залізницю, телеграф та аеропорт, завдяки унікальній зрошувальній системі заснував дендропарк та заповідник. Це була справжня оаза посеред дикого степу, де жили тварини з усього світу. Рідкісна екосистема заповідника і нині успішно функціонує завдяки зусиллям небайдужих ентузіастів, троє з яких стали героями фільму Андрія Литвиненка. Але, як і заповідник, вони ніби випали із реалій сучасного світу.   

Читайте також: У Держкіно вголос зачитали оповідання Сенцова

За словами режисера, образ Асканії - це образ дуже цінного, заповідного діаманта, розташованого просто посеред бруду.

"Мій фільм - про унікальних тварин і людей, які живуть в оазі посеред напівпустелі та борються за своє існування в надскладних умовах", - говорить він.

Крім кінотеатрального релізу та фестивалів документального кіно, творча група фільму планує представити картину і на кінофестивалях, присвячених екологічній тематиці.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-