Portо Franko сьогодні обіцяє

Portо Franko сьогодні обіцяє "найбільшу інтригу" з текстами Тараса Прохаська

Укрінформ
В Івано-Франківську організатори міжнародного фестивалю Portо Franko обіцяють у суботу, 16 червня, показати на сцені найсміливіший експеримент з текстами письменника Тараса Прохаська в програмі «Живий діалог тексту та музики».

Про це повідомляють організатори фестивалю.

«На глядачів чекають одночасно не прості та легкі тексти Тараса Прохаська у виконанні Юрка Прохаська в супроводі рідкісного голосу співачки Назгуль Шукаєвої. Цей виступ є найбільшою інтригою та, можливо, найсміливішим експериментом цьогорічної «Поезофонії», - повідомляють організатори фестивалю.

Юрко Прохасько та Назгуль Шукаєва вперше зустрінуться на сцені 16 червня. Юрко промовлятиме Назгулі тексти з різних років та на різних мовах, Назгуль відповідатиме своїм унікальним співом, а музиканти гратимуть на лірі та віолончелі. Співачка має рідкісний діапазон голосу, може бездоганно виконати блюзову баладу, госпел, джазовий стандарт, авангард або ж горловий спів «кай».

Відомо, що вечірня програма «Живий діалог тексту та музики» розпочнеться на території Палацу Потоцьких о 19 годині і триватиме до 2 години ночі.

Юрко Прохасько -  український літературознавець, есеїст, публіцист, перекладач. Брат письменника Тараса Прохаська.

Читайте також: Опера «Аерофонія» з літаком Ан-2 відкрила фестиваль Porto Franko

Porto Franko – міжнародний фестиваль актуального мистецтва, мета якого – створення та репрезентація унікальних перформансів, що вступають у діалог із місцевою публікою та унікальними архітектурними локаціями. В Івано-Франківську фестиваль триватиме до 17 червня і запропонує глядачам близько сотні акцій у дитячій, візуальній, музичні та театральній програмах. Для їх створення до Івано-Франківська приїхали близько 270 артистів з України, Польщі, Австрії, Німеччини, США, Франції, Бельгії, Голландії та Литви.

Гаслом цьогорічного фестивалю є «air port», що означає повітряний порт. Романтику футуризму у звучанні авіаційних турбін продемонструвала опера «Aerophonia», яка учора офіційно відкрила фестивальне дійство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-