У Сіднеї стартував 65-й кінофестиваль

У Сіднеї стартував 65-й кінофестиваль

Укрінформ
Прем’єрою новозеландського фільму “The Breaker Upperers” розпочався сьогодні 65-й Сіднейський кінофестиваль.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Представляючи деякі з найкращих візуальних історій з Австралії та усього світу, 65-й Сіднейський кінофестиваль пропонує щось особливе для кожного. Відвідування кінотеатру та перегляд фільмів збагачує наш досвід сприйняття світу і, судячи з цьогорічної програми та учасників, ми будемо свідками ще одного блискучого фестивалю”, - наголосив у своїй промові міністр мистецтв штату Новий Південний Вельс Дон Харвін.

Участь у церемонії відкриття, що пройшла у сіднейському State Theatre, взяли відомі режисери та актори, зокрема Джекі ван Бiк, Мадлен Самі, Селія Паквола та Ана Скотні – головна героїня фільму “The Breaker Upperers”.

“Місто Сідней з гордістю продовжує підтримувати Сіднейський фестиваль, який є одним із найдавніших у світі. Як для глобального міста, для нас дуже важливо, що наші мешканці та гості мають можливість знайомитися з історією та культурами світу. Крім того, важливо пропагувати роботи наших талановитих місцевих кінорежисерів”, - заявив мер Сіднея Кловер Мур.

Читайте також: Одеський кінофестиваль оголосив склад журі Національної конкурсної програми

Протягом 12 днів фестивалю покажуть понад 200 стрічок, серед яких українсько-словацький фільм “Межа” та фільм про війну на Донбасі “Віддалений гавкіт собак”.

Цьогорічна конкурсна програма фестивалю складатиметься з 12 фільмів, які змагатимуться за грошову премію у розмірі 60 000 доларів.

Фестиваль є головною подією культурного календаря Нового Південного Вельсу та є одним із найвідоміших та найтриваліших світових кінофестивалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-