Євробачення у Лісабоні: посол розповіла про “родзинки”

Євробачення у Лісабоні: посол розповіла про “родзинки”

Укрінформ
Португалія сподівається провести конкурс "Євробачення-2018" не гірше, ніж Україна, а за кількістю гостей точно її перевершить.

Про це сказала Надзвичайний і Повноважний посол Португалії в Україні Кріштіна Алмейда під час церемонії відкриття офіційної фан-зони в головному офісі Суспільного, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сподіваємося, що свято в Лісабоні буде не гіршим, ніж у Києві. Це буде свято на річці, з великою кількістю сонця, гарної музики і чудового настрою. Але Португалія має дещо більше, ніж мав Київ, тому що буде дуже-дуже багато туристів з усієї Європи і світу", - підкреслила дипломат.

Водночас вона зауважила, що Київ матиме інший привілей - 26 травня тут відбудеться фінал Ліги чемпіонів.

Читайте також: Melovin каже, що такого звуку, як на сцені Євробачення, у нього не було ніколи

За словами посла, за допомогою Суспільного телебачення Португалія буде прагнути донести якомога більше інформації про свої традиції, кухню, культуру.

"Одна з речей, які ми будемо представляти у фан-зоні, це уроки португальської мови, португальського танцю, співів. Португальська мова - це п'ята (за поширеністю - ред.) мова, якою розмовляють у світі. Дуже багато українців говорять португальською. У Португалії проживає на сьогодні близько 100 тисяч українців - це третя за чисельністю іноземна спільнота в Португалії. І на цей час більшість українців уже є громадянами Португалії. Я сподіваюся, що, побачивши те, як ми будемо представляти свою країну у цій фан-зоні, (українці) обов'язково відвідають Португалію і Лісабон. Сонце, вода, океан, свято, танці, співи - будь ласка. Дуже файна їжа і дуже добре вино. Люди дуже привітні. Приїжджайте і побачите, що таке Португалія", - запросила посол.

Програму подій, які будуть відбуватися у фан-зоні, можна знайти на офіційних сторінках UA:Суспільне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-