В Україні завершили зйомки історичного фільму

В Україні завершили зйомки історичного фільму "Екс"

Відео
Укрінформ
Компанія ТОВ "Т.Т.М." представила Держагентству з питань кіно історичний екшн Сергія Лисенка "Екс".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно

"На фільм чекає фестивальне життя. А український кінотеатральний реліз відбудеться наприкінці 2018 року", - зазначили в Держкіно, а також нагадали, що перша презентація картини "Екс" відбулась наприкінці березня цього року на індустріальній платформі Meeting Point Vilnius Вільнюського кінофестивалю.

Проект картини став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно і отримав 12 млн 840,7 тис. грн державного фінансування, що становить половину від загальної вартості виробництва фільму. 

Оператор-постановник фільму - Сергій Михальчук. Продюсер - Андрій Границя. Сценарист - Ярослав Яріш. 

Головні ролі у фільмі виконали молоді актори Орест Пастух, Віталій Гордієнко, Ліза Бакуліна, Василь Колісник, Роман Кривдик, Анатоль Фон-Філандра, Аліна Коваленко, Юлія Хміль, Артур Шлапак та Владислава Глєба.

Читайте також: Український кінопроект "Стоп-Земля" представлять в лабораторії кінофестивалю GoEast

Зйомки стрічки проходили у Львові, Києві та Київській області.

Сценарій засновано на реальних подіях 30-х років на Галичині, яка після розділу Австро-Угорської імперії опинилася під Польщею. Група бійців Української військової організації (УВО) під виглядом пограбування пошти мала на меті заявити про себе. Мирна акція переросла у трагічну бійню, однак УВО досягла своїх цілей, піднявши пригноблене українське населення на спротив.

Фото: Zaxid.net

Відео: Трейлери українського кіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-