Кінопремія Сезар: Учасники нагородження підтримають рух проти насильства #MeToo

Кінопремія Сезар: Учасники нагородження підтримають рух проти насильства #MeToo

Укрінформ
Зірки, які братимуть участь у церемонії нагородження «французького Оскара» - кінопремії Сезар, яка відбудеться сьогодні ввечері в Парижі, прикріплять білі стрічки на знак протесту проти насильства щодо жінок.

Про це повідомили організатори заходу, передає France24.

«Ми всі будемо носити білі стрічки з переконанням і рішучістю", - заявив глава Французької академії мистецтв і технологій кінематографу Франції Ален Терзян.

Терзян зазначив, що ідею білої стрічки висунула французько-американська актриса та режисер Тоні Маршалл, аби підтримати французьку фундацію, яка також докладає зусиль, аби зупинити насильство щодо жінок.

Читайте також: Продюсерська компанія Вайнштейна подасть заяву про банкрутство

Міністр культури Франції Франсуаза Нісен у свою чергу заявила, що перед виробникам фільмів стоїть величезна "відповідальність у протидії стереотипам, дискримінації та домаганням" як на камеру, так і за її межами.

"Незалежно від того, з чим ми маємо справу, ми не можемо погодитись з будь-якою терпимістю або замовчуванням неприйнятної поведінки", - наголосила вона.

Міністр також вказала на те, що лише один з п’яти фільмів, які фінансуються Францією,  створюється під керівництвом жінки.

Читайте також: Трамп заперечує ще одне звинувачення у сексуальних домаганнях

На Берлінському кінофестивалі, який закінчився на минулих вихідних, також висловили протести проти насильства щодо жінок, дотримуючись дрес-коду чорного кольору.

Як відомо, претендентів на 43-й "Сезар" оголосила в Парижі в останній день січня Академія мистецтв і технологій кінематографу Франції.

Почесну нагороду Академії цього року отримає іспанська акторка, володарка премії «Оскар» 2009 року за найкращу жіночу роль другого плану Пенелопа Крус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-