Після Falcon Heavy: 7 книжок про космос та Марс

Після Falcon Heavy: 7 книжок про космос та Марс

Огляд
Укрінформ
Ви готові до подорожі на Марс? Якщо ні - то ми знаємо, що почитати про цю планету та космос.

Після успішного запуску ракети Falcon Heavy немає жодних сумнівів, що подорож на Марс та подальше освоєння космосу вже не за горами. А Ви готові до цього?

"Марсіанин" Енді Вейр

Фото: Instagram aleksa_sw

Якщо вся команда наукової експедиції "Арес 3" бачить, як Марка Вотні проштрикнуло антеною, це ще не значить, що він мертвий. Навіть якщо його, пораненого, залишили самого на безлюдній планеті. Що ж залишається бідоласі? Будувати із залишених експедицією матеріалів транспорт, що допоможе йому повернутися на Землю? Чи зачаїтися і дочекатися наступної експедиції? А що як вона не прибуде? 

Захоплива робінзонада у жанрі класичної наукової фантастики з максимально можливою реалістичністю описує особливості виживання на Марсі, космічні технології та почуття героя, котрому допомагають вижити віра в себе та почуття гумору. 

"Марсіанські хроніки" Рей Бредбері

Фото: Instagram _queen_annushka_

Чи можливе переселення людей із Землі на Марс? Чи існують насправді марсіани? Доки наші науковці з’ясовують ці питання, ми можемо пофантазувати і знайти відповіді на них у «Марсіанських хроніках» Рея Бредбері. Люди прилетіли на червону планету зі спустошеної ядерною війною Землі й взялися її колонізувати. Звичайно ж, за своїм образом і подобою. Почалося все з витіснення корінного населення, марсіан, і засмічування незайманого світу старим мотлохом своїх земних уявлень та уподобань... До чого все це призведе? Що трапиться з Марсом? Чи виживуть марсіани після контакту з людьми і навпаки? Приємної Вам мандрівки на загадкову планету Марс…

"Ілон Маск: Tesla, Space X і шлях у фантастичне майбутнє" Ешлі Венс

Фото: Instagram zhe_nata

Історія знає небагатьох промисловців, які могли б позмагатися із невпинним драйвом Ілона Маска та його винахідливою візією. Сучасна суміш Томаса Едисона, Генрі Форда, Говарда Х’юза та Стіва Джобса, Ілон Маск – людина, без якої не було би компаній PayPal, Tesla Motors, SpaceX і SolarCity, кожна з яких запускала ударну хвилю, яку відчули скрізь в американському бізнесі та промисловості. Більше, ніж будь-хто з керівників компаній у наш час, Маск присвятив свою енергію та власні чималі статки винайденню майбутнього, захопливого та неосяжного, мов науково-фантастичний сюжет.

У цій жвавій, допитливій розповіді знаний у світі технологій журналіст Ешлі Венс пропонує безпрецедентний погляд на гідний подиву життєвий шлях найбільшого відчайдуха Кремнієвої долини. Написана з ексклюзивним доступом до Маска, його сім’ї та друзів, ця книжка відстежує його долю від непростого дитинства в Південній Африці – аж до сходження на вершини глобального бізнесу. Венс провів понад 50 годин у розмовах з Маском та проінтерв’ював майже триста осіб, щоб розповісти бурхливу історію Маскових компаній, які змінили світ, а також показати нам неоднозначного чоловіка, який вдихнув нове життя в американську промисловість і поклав початок інноваціям нового рівня, наживши дорогою чимало ворогів.

Дитяча серія про пригоди Джорджа від Стівена Гокінґа та Люсі Гокінґ

Геніальний фізик Стівен Гокінґ разом із донькою Люсі запрошують тебе, любий читачу, у неймовірну мандрівку Всесвітом… Ти дізнаєшся, чому не варто стрибати на кометі, коли вона мчить крізь космічний простір, що таке чорні дірки, чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями, які зоряні системи називають потрійними, що таке адронний колайдер та інші найцікавіші загадки Всесвіту. Це не лише захоплива історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.

"Чужинець на чужій землі" Роберт Гайнлайн

Фото: Instagram olwbooks

Хлопчик Майк, народжений під час першої земної експедиції на Марс, залишився єдиною людиною на чужій планеті і виріс, не маючи найменшого уявлення про життя на рідній Землі. Вихований марсіанами, що не мають статі й ведуть духовне життя, цілком підвладне законам виживання роду, він повернувся на блакитну планету через двадцять довгих років. Повернувся найбагатшою і найвпливовішою людиною Землі та став для влади найнебезпечнішим. Майк тікає за допомогою друзів із закритої лікарні, аби в маєтку генія-сибарита Джубала Гаршоу дізнатися, що таке кохання і яку владу можуть дати гроші, аби бути шокованим людською мораллю й філософією. Проте у спадок з Марсу він привіз не тільки багатство і власну релігію, а й надзвичайні здібності, які зроблять його месією на недобрій рідній планеті…

"Путівник по Галактиці для космотуристів" Дуглас Адамс

Фото: Instagram bookwarminglasses

"Путівник по Галактиці для космотуристів" – фантастично-унікальна книжка про пригоди вельми веселої компанії оригінальних персонажів, серед яких є двоє аборигенів з планети Земля. Своїми карколомними пригодами та дотепними діалогами вони не дадуть вам розслабитись ані на сторінку. Рекомендуємо прочитати мислячим істотам, котрі шукають у своєму житті хоч якийсь сенс. Бо в книзі містяться всі відповіді на питання, що ж таке Життя, Всесвіт, ну і все таке інше. 

 Роман увійшов до списку "200 найкращих книг за версією BBC".

"Артеміда" Енді Вейр

Фото: Instagram lfw_andbooks

Джаз Башара — злочинниця. Принаймні, певною мірою. Життя на Артеміді — першому місті на Місяці — легке лише для туристів і мільярдерів-диваків. Тож епізодичну контрабанду безневинних товарів можна не брати до уваги, чи не так? А надто коли тобі треба повернути борг, а зарплатні носія ледь вистачає на оренду житла… Усе змінюється, коли у Джаз з’являється можливість скоїти ідеальний злочин. Відмовитися важко:їй пропонують за це гарні гроші. Дівчині доводиться здійснити неможливе, але проблеми тільки починаються. З’ясовується, що вона втрутилася у змову, мета якої — встановити контроль надусією Артемідою. І тепер її єдина надія на порятунок — ризикнути ще більше, аніж першого разу.

Огляд підготувала Оксана Ускова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-