Допрем’єрний показ фільму про Сліпака: глядачам у Тернополі не вистачило місць

Допрем’єрний показ фільму про Сліпака: глядачам у Тернополі не вистачило місць

Укрінформ
У Тернополі на допрем'єрному показі фільму «Міф» про Василя Сліпака – соліста Паризької опери, який загинув на Донбасі від кулі снайпера, не вистачило місць для всіх охочих побачити стрічку.

На показі були присутні творці фільму і брат артиста Орест Сліпак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Передусім, велика подяка режисерам фільму - Івану Яснію та Леоніду Кантеру, усій творчій групі за створення такого хвилюючого фільму про мого брата... Хотілося, щоб цей фільм додав усім нам оптимізму, а не розчарування", - сказав після показу Орест Сліпак.

За його словами, брат ніколи прямо не відповідав на запитання, що він робить на передовій, віджартовувався, що, мовляв, з волонтерами співає. "Казав, його багато хто у світі знає і якщо він воюватиме, то і світ говоритиме про те, з ким він воює. І це так. Після загибелі Василя про це писали провідні газети світу - у США, Франції, Великій Британії. Фактично, він був першим добровольцем, якого офіційно визнала держава і нагородила посмертно Зіркою Героя України. І після його загибелі була змінена низка законодавчих актів про статус добровольців", - зауважив брат загиблого співака.

Читайте також: Урочиста прем'єра фільму про Василя Сліпака відбудеться 8 лютого у Києві

Під час показу, упродовж усіх 64 хвилин, у залі не раз було чути, як емоційно реагують глядачі на побачене. Жінки та й чоловіки часом не стримували сліз.

Коли фільм закінчився, весь зал став і довго аплодував творцям стрічки.

Допрем’єрний показ стрічки "Міф", який відбувається у двадцяти містах України, триває. Сьогодні фільм дивитиметься Івано-Франківськ, а 8 лютого, у Києві, в кінотеатрі «Україна» запланована його офіційна прем’єра за участі творчої команди.

Фільм "Міф" розповідає історію життя та загибелі Василя Сліпака - оперного співака зі світовим ім'ям, який мав успішну кар'єру на світових оперних сценах, прожив у Франції 19 років. А коли на сході України розпочалися бойові дії, він поїхав на Донбас добровольцем. Загинув у бою від кулі снайпера 29 червня 2016 у смт Луганське Донецької області, в околицях Донецького аеропорту. Кавалер ордена «За мужність» І ст., Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-