Діти-переселенці записали аудіокнигу для однолітків із вадами зору

Діти-переселенці записали аудіокнигу для однолітків із вадами зору

Укрінформ
У Києві презентували всеукраїнський соціальний проект «Слухаємо з ВЕСЕЛКА TV: діти для дітей», в рамках якого діти-переселенці вперше записували аудіокнигу для дітей із вадами зору.

Презентація аудіокниги відбулася у вівторок в Укрінформі.

«Метою нашого проекту є створення якісних дитячих українських аудіокниг, начитаних дітьми-переселенцями для дітей із особливими потребами (з порушенням зору, з діагнозом «дислексія»). На сьогодні дітьми-переселенцями зі сходу України створено 20 творів, записаних на флеш-накопичувачі. Загальний тираж становить 300 примірників, що будуть розповсюджуватися безкоштовно серед визначеної аудиторії”, - зазначила генеральний директор громадської організації «Громадське дитяче Інтернет-телебачення і радіо «Веселка ТВ», керівник проекту Діна Ібрагімова.

За її словами, проект також буде поширено в мережі Інтернет і на радіостанціях, що дозволить охопити всі регіони України й україномовних жителів світу. Реалізація проекту тривала протягом чотирьох місяців - з жовтня 2017 року до січня 2018 року.

У вільному доступі твори з'являться 20 лютого на youtube-каналі ВЕСЕЛКА TV після презентації проекту у трьох містах України - Києві, Чернівцях і Полтаві. Перед цим, за словами Ібрагімової, аудіокниги будуть передані до 13-ти шкіл-інтернатів, а також до спеціалізованих бібліотек.

Презентована аудіокнига була записана за збіркою «Жменька слів для доброго настрою» письменниці Слави Світової. Унікальність видання полягає у тому, що твори начитувалися не професійними дикторами, а дітьми різних вікових категорій. Так, наймолодшій учасниці проекту шість років, а найстаршим - по 13 років. Робота над кожним конкретним твором тривала понад три години.

«Якщо взяти до уваги, що цільовою аудиторією та безпосередніми учасниками проекту є діти вразливих категорій, то завдяки проекту буде вирішено такі проблеми, як необхідність адаптації дітей-переселенців до нових умов, потреба у підтримці дітей із порушеннями зору. До того ж, реалізація проекту зможе довести, що ВПО - не тягар для місцевих громад», - зазначила Ібрагімова.

Всеукраїнський соціальний проект «Слухаємо з ВЕСЕЛКА TV: діти для дітей» отримав фінансування від Агентства ООН у справах біженців у рамках грантової програми з підтримки ініціатив переселенців, яка впроваджується ГО «КримSOS».

«Це унікальний проект, який допомагає дітям-переселенцям, а також демонструє солідарність із дітьми з особливими потребами. Ця ініціатива також діє у рамках колективної реалізації Плану сталого розвитку - 2030, згідно з яким держави-члени ООН визнали гідність кожної людини фундаментальною», - сказав голова Агентства ООН у правах біженців в Україні Пабло Матеу.

Читайте також: У Запоріжжі побудують перший басейн для дітей з особливими потребами

Наприкінці презентації діти-переселенці, котрі записували твори, вручили дітям із проблемами зору примірники аудіокниги на флеш-носіях.

Проект «Слухаємо з ВЕСЕЛКА TV: діти для дітей» також підтримали Національна спілка журналістів України, Міністерство молоді та спорту, Міністерство інформаційної політики, Київська міська державна адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2017 року в «Укрінформі» було презентовано адаптований за методикою аудіодискрипції 26-серійний мультфільм «Лис Микита», створений за мотивами однойменної сатиричної поеми-казки Івана Франка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-