Фільм про Малевича на 80% профінансує держава, решту дадуть італійці

Фільм про Малевича на 80% профінансує держава, решту дадуть італійці

Укрінформ
Держкіно України надало фінансову підтримку документальній стрічці з робочою назвою «Чорний квадрат» - про Казимира Малевича.

Про це у вівторок під час брифінгу «Невідомий Каземир Малевич: виробництво документального фільму «Малевич» і сенсаційні знахідки щодо його народження у Києві» в Українському кризовому медіа-центрі сказав продюсер фільму Олег Щербина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми отримали підтримку держави з другої спроби, бо спершу проект був недопрацьований, тому ми не змогли набрати достатню кількість балів. Держагентство забезпечить 80% фінансування, а решту надасть італійська сторона -  Міністерство культури Італії», - зауважив Олег Щербина.

Загалом на виробництво документальної стрічки виділено 1,8 млн гривень з української сторони та 600 тис. гривень — з італійської.

Фільм про Малевича - це вже друга співпраця з італійцями.

Читайте також: Дослідники з'ясували, де саме в Києві народився Малевич

Як повідомляв Укрінформ,  фільм "Izi" став першою офіційною спільною продукцією України з Італією, яка створена за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії.

За рейтингом найвпливовішої італійської газети La Repubblica, українсько-італійський фільм "Izi" режисера Андреа Маньяні увійшов у десятку найкращих картин 2017 року в Італії.

 Фото: thecharnelhouse.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-