Сеїтаблаєв отримав

Сеїтаблаєв отримав "Скіфського оленя" за "Кіборгів"

Укрінформ
Режисер фільму "Кіборги" Ахтем Сеїтаблаєв став володарем "Скіфського оленя". Цю нагороду КМКФ "Молодість" він отримав як приз глядацьких симпатій за результатами голосування під час Днів українського кіно у Верховині. 

Про це повідомив генеральний директор КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі на брифінгу в Укрінформі. 

"На Днях українського кіно у Верховині ми проводили голосування, надрукували бюлетені з оцінками від одиниці до п'яти. І переможцем з фантастичною оцінкою 4,95 бала став фільм "Кіборги" Ахтема Сеїтаблаєва. "Чужа молитва" Сеїтаблаєва, теж представлена на цьому фестивалі, була на другому місці і отримала 4,93 бала", - сказав Халпахчі.

Він нагадав, що цю почесну нагороду отримували свого часу великі режисери Роман Поланські, Етторе Скола, актори Софі Лорен, Катрін Деньов та інші. 

"Твоя творча робота, і та, яку ти проводиш як громадянин України, твій патріотизм заслуговують багатьох нагород. Сподіваюсь, що цей маленький "Скіфський олень" стоятиме колись поруч з великим "Оскаром", - наголосив Халпахчі.  

Він додав, що всі 7 різножанрових картин, які привезли на фестиваль, мали успіх, і це демонструє щире бажання дивитися українське кіно.

"Три тисячі людей прийшли на сеанси у Верховині, і кожен збирав аншлаги, що дуже важливо", - підкреслив гендиректор КМКФ "Молодість".

Читайте також: "Кіборги" за три тижні прокату зібрали майже 19,35 мільйона

Він зазначив також, що фестиваль у Верховині планується зробити постійним. Також планується зробити для нього окрему нагороду, зокрема обговорювалася ідея "Бурштинового Миколая", бо починався фестиваль на Святого Миколая.

Дні українського кіно у Верховині відбулися 19-23 грудня. Впродовж п'яти днів фестивалю були показані 7 найновіших українських стрічок, прем'єри яких відбулися нещодавно. Відкрив фестиваль фільм "Кіборги" Ахтема Сеїтаблаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-