Держкіно дасть грошей на фільм про кримчанку, яка живе в окупації

Держкіно дасть грошей на фільм про кримчанку, яка живе в окупації

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно уклало контракт з компанією "Директорія кіно" про надання державної фінансової підтримки документальному фільму "Бабуся. Складнощі перекладу".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Проект цієї картини, спільне виробництво якої здійснюють Україна та Білорусь, став  переможцем десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер та автор сценарію - Олександр Міхалкович. Продюсують фільм Ігор Савиченко ("Директорія кіно")  з українського боку та Воля Чайковська (Volia Films) – з білоруського. Сума державної фінансової підтримки проекту становить 928 тис. грн при загальній вартості виробництва 2 млн 320 тис. грн. Реліз фільму запланований на лютий 2018 року", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Документальний фільм про Василя Сліпака скоро вийде в український прокат

Олександр живе в Білорусі і регулярно  відвідує свою літню бабусю, яка останні 15 років живе в Криму, або спілкується з нею по Skype. Він намагається зрозуміти тяжку долю літньої жінки і збагнути, яким чином російсько-українська війна впливає на життя людей, що стали заручниками ситуації. Незабаром бабусі виповнюється 80 років. Олександр хоче, аби близькі родичі зібралися разом відсвяткувати її ювілей і  допомогти бабусі прийняти важке рішення.ᅧ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-