Документальний фільм про Василя Сліпака скоро вийде в український прокат

Документальний фільм про Василя Сліпака скоро вийде в український прокат

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно уклало 26 грудня контракт з компанією "ФОР-ПОСТ" про надання державної фінансової підтримки повнометражному документальному фільму "МІФ".

Про це повідомляє прес-служба агентства. 

"Фільм розповість про життя та загибель Василя Сліпака - "Міфа" - українського оперного співака  зі світовим ім'ям та унікальним голосом, який загинув під час бойових дій на сході України в лавах добровольців. Вже на початку 2018 року "МІФ" вийде у широкий кінотеатральний прокат в Україні. Проект цієї картини став переможцем десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисери картини - Леонід Кантер та Іван Ясній, продюсери – Катерина Мізіна та Олександр Дріз. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 620 тис. грн при загальній вартості виробництва 1 млн 577 тис. 282 грн", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Василь Сліпак загинув через російську агресію - Порошенко

Стрічка будується на двох основних лініях: біографія Василя Сліпака та історія хлопчика на ім'я Джельсоміно, героя книжки "Джельсоміно в країні брехунів" Джанні Родарі, що її читає учням вчителька французької школи.

Історію Василя Сліпака частково розповідає його рідний брат Орест, який був дуже близькою людиною для Василя. Він його колись відвів у хор "Дударик", де той почав співати, він його відправив у Францію, від нього Василь їхав на фронт. Решта інтерв’ю записані з друзями, колегами, колишньою подругою та побратимами. Хтось бачить його з шашкою в руках, хтось – абсолютно миролюбною людиною, інші знають його тільки як оперного співака. Фільм намагатиметься балансувати між усіма цими світами, які один одного не знають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-