Дитячу книгу «Україна в дзеркалі Японії» презентували у Києві

Дитячу книгу «Україна в дзеркалі Японії» презентували у Києві

Фото
Укрінформ
У Києві відбулася презентація дитячої книги «Україна в дзеркалі Японії».

Захід пройшов у Мистецькому арсеналі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця дитяча книга – це ще один задум МІП, аби наблизити українців і японців одне до одного через графічні сприйняття. Сподіваємося, що це буде хороший сувенір на згадку про Україну для тих японців, які взаємодіють з Україною, як у нас в країні, так і в Японії», - сказала координатор Року Японії від Міністерства інформаційної політики України Марина Соботюк.

На замовлення міністерства харківська художниця Марія Рубан створила серію малюнків для дітей, в яких порівняла традиційні символи Японії та України. Цей проект і має назву «Україна в дзеркалі Японії».

«Ідея була в тому, щоб зобразити символічні об’єкти, які є архетиповими для українського народу та порівняти їх з аналогічними японськими, щоб зацікавити як дитину, так і дорослих, які будуть читати її дітям, - пояснила Рубан.

Презентація книги України -Японія / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Читайте також: Кириленко розповів про штрафи за нелегальне ввезення книг з Росії

Так, з одного боку сторінки зображений, наприклад, самурай, а з іншого, - козак; японський храм - українська церква; суп місо - борщ, сакура – соняшник. Малюнки намальовані аквареллю. Між іншим, стиль акварельного малюнку традиційно властивий японській художній школі».

Під час презентації відбувся майстер-клас художниці для діток – японців та українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-