ВВС Україна назвала найкращу книгу року

ВВС Україна назвала найкращу книгу року

Оновлено
Укрінформ
Збірка оповідань Катерини Калитко "Земля загублених, або Маленькі страшні казки" стала Книгою року ВВС-2017. А переможцем у номінації Дитяча книга року ВВС-2017 - книга Анни Коршунової "Комп і компанія".

Переможців оголосили під час фінальної церемонії вручення літературної премії "Книга року ВВС-2017" у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є важливі загальнолюдські цінності, без яких неможливо вижити в цьому світі. І одною з головних серед них є вміння слухати і чути інших, досягати порозуміння між людьми з різним досвідом, з різною історією. І за великим рахунком якраз про це і є Книга року ВВС-2017 - збірка Катерини Калитко "Земля загублених, або Маленькі страшні казки", - сказав, оголошуючи переможця, голова Європейського департаменту Всесвітньої служби ВВС Артем Лісс. 

Як нагадала сама Катерина Калитко, ця книга вдруге здобула перемогу за короткий час - першою перемогою стала Премія Джозефа Конрада-2017, заснована Польським Інститутом у Києві.

"Я вперше в Книзі року ВВС - і одразу переможець. Для мене це порушення всіх правил субординації. У мене дуже достойні колеги по короткому списку", - сказала лауреат.

Як зазначила Світлана Пиркало, радник ЄБРР з питань культури і член журі Премії, про книгу "Комп і Компанія" Анни Коршунової, ця чудова книга  для дорослих і для дітей розповідає про хлопчика, який приїжджає в село з великого міста не з власної волі, його відривають від комп’ютера, де в нього багато віртуальних друзів, і він змушений зануритися в реальне життя.

"Книжка гостросюжетна, дуже цікава. Вона нагадала мені "Тореадорів з Васюківки" Всеволода Нестайка", - сказала Пиркало.

Сама ж Анна Коршунова повідомила, що вже пише продовження "Компа і Компанії".

Катерина Калитко та Анна Коршунова отримали дипломи лауреатів, а також сертифікати на 36 тис. грн. кожна, що є еквівалентом 1000 фунтів стерлінгів.

Видавці книжок-переможців - це "Видавництво Старого Лева", Львів, та "Час майстрів", Київ,  - матимуть право використовувати логотипи Книги року ВВС у наступних виданнях цих книжок.

Читайте також: Повернення культурних цінностей: Мінкульт хоче змінити закон

Дипломи вручили і фіналістам у кожній номінації. А це "Інтернат" Сергія Жадана, "Харків. 1938" Олександра Ірванця, "Танжер" Івана Козленка, "Шенгенська історія" Андрія Куркова - у короткому списку  Книги року ВВС-2017. А також "Миші" Соні Атлантової,  "Старшокласниця. Першокурсниця" Анастасії Левкової, "Піраміда Синтії"  Олега Чаклуна - з короткого списку премії Дитяча книга року ВВС-2017.

Премії "Читач року-2017" за кращі рецензії отримали Яна Грицай за рецензію на книгу Володимира Рафєєнка "Довгі часи" та Леся Космовська за рецензію на книгу Олега Чаклуна "Піраміда Синтії". Обидві переможниці отримають у подарунок від ВВС Україна електронні книги.

Премія Книга року ВВС-2017 представлена в партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-